söndag 3 april 2016

Har dock ingen större förhoppning om det!

När man läser på olika bloggar etc om hur man blir rik? Så kommer oftast förslaget. Äg ingen bil. Om du måste åka bil till jobbet? Så se till att flytta närmare. OK...kanske funkar om du har möjlighet att åka tunnelbanan etc till jobbet och inte behöver någon bil. Eller kan cykla eller gå till jobbet. Har du dessutom familj så är det inte "bara" att flytta närmare jobbet. Din bättre hälft kanske då i sin tur får längre till jobbet. Om ni nu inte jobbar i samma stad eller på samma sida av staden? Att bara byta jobb hur som helt funkar inte. Personligen tycker jag det förslaget inte är så bra! Nästa gång man får ett nytt jobb ska man då ta och flytta igen? Ingen som nämner att det även kostar att flytta?

Källa: http://kostnadsguiden.se/flytt-kostnad-for-att-anlita-flyttfirma/

Om man nu måste han en bil? Så bör den bara billig att äga och billig att köra. Servicen ska gärna var billig den också. Den ska även dra så lite disel/besin som möjligt. Det kan man bidra lite till själv, genom att inte åka rally till jobbet.
Fruns bil krånglar och stannar hela tiden. Nu senast stannande den ca 5 min efter att hon hämtat ut den hos bilfirman(märkesverkstaden). Som givetvis lovade att dom hittat felet efter x-antal timmar och en räkning på 2400 kr. Vilket tydligen inte var fallet. Nu har dom haft bilen i snart en vecka utan någon som helst återkoppling. Det är först nu som man hoppas att den garanti som trots allt är kvar ska gälla. Har dock ingen större förhoppning om det! Fortsättning följer...


/investeralitemera


2 kommentarer:

 1. Jag slås också av att en hel del spartips man läser inte riktigt funkar för alla människor. Vi skulle definitivt inte klara oss utan bil, vardagsbestyren skulle helt enkelt bli alldeles för krångliga och ta alldeles för mycket tid. Sen hör jag också till en av de otrogna som inte skulle palla med att spara in på precis allt, livet är nu även att jag vill att pengamaskingen ska växa.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bor man lite ocentralt som vi. Då behövs det tom 2st bilar. Visst skulle vi spara mängder med 1st bil. Men det är inte realistiskt i vår vardag. Visst vill man någon gång kunna unna sig extremt god mat etc. Går det lite längre mellan gångerna så uppskattar men det mer! :-)

   Radera