lördag 16 juli 2016

Om man nu vill det ?

Dom dåliga nyheterna tycks nu avlösa varandra i en väldans fart! Vansinnes dådet i Nice samt en misslyckad statskupp i Turkiet. Oroligheter som mycket väl kan komma att påverka börserna runtom i Europa under nästa vecka? Såna här händelser är ju mer eller mindre omöjliga att ta i beräkningarna inför ett aktie eller fondköp. Dom är helt enkelt "oförutsägbara".....

Förra helgen gick jag för ca 5705:e gången det här året igenom mina fondval på PPM. En av fonderna som jag mer eller mindre gift mig med. Efter att under 2014 fått varit med på en otrolig uppgång. Är nämligen "East Capital Turkietfonden". Dessvärre har den inte presterat som jag hoppats på jämfört med dom andra innehaven jag har. Därför gjorde jag ett aktivt val att minska innehavet i den från ca 10% till 2%. Så nu när jag sitter med facit och läser om ett försök till "statskupp". Så känner jag bara, f-n vilket flax! Dvs om nu den turkiska börsen kraschar på måndag och att jag minskat i "East Capital Turkietfonden. Eller hur var det nu mer tur? Det var ju knappast skicklighet i mitt fall att minska!

Fonden kommer jag därför följa upp nästa fredag för att kolla vad det står i för värde. För att på så sätt se hur mycket kalabaliken i Turkiet påverkade den? Senaste uppdateringen från Avanza 20160715 säger att den kostar 9,02 kr.

Utdelningen från ABB fick inte vila länge på kontot. Tillsammans med en direktöverföring från SEB. Så passade jag på igår under OMXS30 sista öppet minuter att inhandla 15 st Nordea för 72,90 kr /st. Allt för att öka nästa års totala utdelning. Om Nordea delat ut samma summa som i år. Så kommer det bli 5,93 kr aktie. Mina numera 85 st Nordea aktier, kommer därför preliminärt ge mig ca 504 kr. För dom pengarna, om man inte återinvesterar dom? Så kan man på systembolag köpa ca 39 st Pripps Blå Export. Om man nu vill detTrevlig helg!


/investeralitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar