söndag 10 juli 2016

Man får vara glad för det lilla!

Jag läste någonstans att när taxi chauffören börjar ge aktie och placerings råd under sin körning. Då har börsen stigit för mycket och vi närmar oss slutet på en bubbla. Dvs när alla pratar aktier och bra investeringar då ska man börja dra öronen åt sig. På mitt jobb pratar gemene man inte direkt om vilken nästa aktie investering ska bli. Jag tolkar då det som att det finns mer av börsen att ge när det gäller uppgång. Hur vida det är ett vetenskapligt bevis eller inte? Det lämnar jag till var och en att tolka.

För ca 15-16 år sedan var jag in på en pizzeria och skulle hämta min Hawaii. Det är i stort sett den enda pizza jag väljer. Hur som, vid ett av borden satt det två st män. Den ena i tidig 20 års ålder. Den andra som var i 40 års ålder satt och läste Expressen. På första sida stod något i stil med. "Så blir du rik på aktier". Mannen i 20 års ålder såg texten och sa. - Du man skulle f-n ha lite pengar att investera i aktier så man kan bli rik! Den andra mannen svarade, - Jo det skulle man!

Har tänkt på det där många gånger under åren som gått, vad dom sa! För dom verkade tro att bara man har pengar och kan investera så löser det sig. Eftersom det var precis innan IT-bubblan sprack som Expressen haussade med nyheten. Så trodde kanske gemene man att det bara var att köpa? Jag kan i alla fall intyga att det inte är helt lätt att bara köpa och hoppas allt löser sig. Det är snarare så att ju mer man lär sig. Ju mer inser man hur lite man egentligen vet om något. Finns säkerligen en hel del som vart brända på både Framfab och andra förhoppningsbolag. När IT-bubblan sprack!
Veckan som kommer är mina fem sista arbetsdagar innan semester. Passade därför igår på att testa två månader gratis prenumeration hos Readly. Dom har en del ekonomi och finans tidningar som jag tänkte passa på att läsa under semester. Gällande bok, så har jag ännu inte bestämt mig för vilken som ska inhandlas. Fortsätter därför leta. Sen är det även dags för en aktie utdelning i ABB på fredag. Äntligen något som skoj som händer. Man får vara glad för det lilla!/läsalitemera
  

2 kommentarer:

 1. En bok jag tror skulle falla i smaken är "Early Retirement Extreme" av Jakob Lund Fisker. Kort recension: http://egoninvestor.blogspot.com/2016/07/boktips-early-retirement-extreme-en.html

  Njut av sista veckan innan semestern (och semestern såklart).

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Hmmm...200 kr för en häftad version av boken hos Adlibris. Fasiken vad snål jag blir. Hade hoppats hitta en pocket under 100 kr. Har några dagar till på mig! Tack ändå! ☺

  SvaraRadera