tisdag 12 juli 2016

Det är så typiskt mig!

Investerat, men inte i en fond eller aktie. Gjorde slag i saken och beställde en bok. Som jag kommer att läsa under semestern. Mins i ärlighetens namn inte ens när jag läste en riktig bok senast. Så man skulle kunna säga att det är på tiden. Bättre sent än aldrig som det heter. Det vart givetvis en pocket. Ska ju kunna vika boken utan att den går sönder. Sen att pocket är billigare än bunden gjorde inte saken sämre. Boken jag kommer läsa liggandes på solstolen heter "Världens 99 bästa investerare: hemligheten bakom framgångarna. För hela 49 kr hoppas jag få lära mig något nytt i alla fall. Hur som när den är utläst så lovar jag en recension.

Följande skriver adlibris om boken:

Det verkar vara svårare att behålla sina slantar än att tjäna dem. Mer än hälften av alla privatinvesterare gör förluster när de ska förvalta sina pengar. Helt i onödan. I "Världens 99 bästa investerare" har du en unik möjlighet att ta lärdom av de mest framgångsrika investerarna i världen. Här delar de generöst med sig av de erfarenheter och insikter som de samlat på sig efter minst 25 års lyckosamt investerande. Förluster vet jag en hel del om. Så det ska bli intressant att få reda på vad jag möjligen gör för fel. Eller om det är något annat jag borde leta efter? När jag väljer en ny aktie till pengamaskinen. Men än är det inte semester. Men som vanligt ska man behöva längta till något ännu mer. Det är så typiskt mig!/investeralitermera

  

2 kommentarer:

 1. Boken finns att låna gratis på många bibliotek landet runt: tex i Stockholm
  https://biblioteket.stockholm.se/titel/405706
  Sen ser jag att den finns att låna i uppsala, borås. Örebro Åtvidaberg,

  Ja, 49:- är mer än 0:-
  Så det handlar mer om tankegångar "mindset" än absoluta kronor i just detta fall.

  Du har ju redan betalat den via skattsedeln, varför betala en gång till?

  SvaraRadera
 2. Har ca 3 mil tur och retur till biblan. 14kr i parkeringsavgift utan för. Visst kan man låna, men e-bok är nog det billigaste för mig. Men den här gången vill jag verkligen ha en pocketbok att läsa i solstolen på semestern :-) Men tack för tipset! ☺

  SvaraRadera