torsdag 7 juli 2016

Frågan är bara vilket?

Varför investera du i aktier och fonder? Finns det något mål med dina investeringar? Eller hoppas du bara bli ofantligt rik?

Jag skulle svara enligt följande. Investerar för att det är så otroligt skoj! Samt för att  komma närmare mitt huvudsakliga mål. Nämligen att att gå i pension vid 50 års ålder. Hoppas jag kunna bli ofantligt rik? Nej, det tror jag även är väldigt väldigt svårt att bli på 10 år. Men inget är omöjligt!


Fast borde jag inte satsa på att bli just ofantligt rik istället? (Undra hur rik man är då?). Då skulle jag säkerligen inte ha något problem att gå i tidig pension!? Istället för att köpa stabila storföretag som jag gör nu. Så kanske jag skulle leta upp 10 st förhoppningsbolag? Då räcker det kanske med att två eller tre av dessa slår igenom stort och deras kurser mångdubblas? Det skulle ju innebära att jag även kommer närmare mitt mål!? Men om ingen av dom 10 bolagen jag köpt aktier i lyckas? Så skulle värdet säkerligen sjunka.Vilket i sin tur även gör att jag inte får en tidig pension......

Nej får nog hålla kvar tanken med långsiktighet. Men något förhoppningsbolag ska jag nog trots allt ha i "Avanza" portföljen. Frågan är bara vilket?/chansalitemera


2 kommentarer:

 1. Jag tog en titt på din målsida, vilken ser ut att innehålla väldigt konkreta (del)mål. Jag hoppas (och tror) att du får fira med champagne flera gånger (dina C mål).

  Du skriver att du vill pensionera dig då du fyller 50 år.

  Vad jag inte förstår är hur mycket kapital du ska ha för att kunna pensionera dig. Någon tanke kring det? (I mitt fall är detta mål tydligt definierat: http://egoninvestor.blogspot.com/2016/07/malsattning-kapital-8-miljoner.html
  )

  Jag saknar dock delmål att fira, vilket jag tror är väldigt klokt.

  Förhoppningsbolag? Hmm... Jag ber att få återkomma. Inte så bra på sånt.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. ☺ Jag tror man behöver få klara av några delmål påvägen för att inte tröttna! Anledningen till att slutsumman saknas är av flera anledningar. En är att jag inte riktig kunde räkna ut hur mycket som kommer behövas? En annan att jag vill se hur mycket jag få ihop under 1 år. Därefter realistiskt räkna på hur mycket 10 investerade ev kan komma att sluta. Många variabler som om och men och kanske. Sen kan det även bero på att om jag räknar ut en tänkt summa. Så blir det väldigt konkret. ☺

  SvaraRadera