tisdag 5 juli 2016

När det sker, så har jag förhoppningsvis slutat arbeta för länge sen!

Money is cheap, freedom is expensive. Så heter det senaste podd avsnittet från "Money for the rest of us". Det är en av många poddar, jag hoppas hinna med att lyssna på den här veckan till och från jobbet.

Mitt största problem just när det gäller att lyssna på vägen hem. Är att jag sista kvarten blir så otroligt trött. Så pass trött, att jag inser att jag måste kvickna till för att inte somna. Det är då jag önskar att man kommit längre i utvecklingen kring "självkörande bilar". Google har hållit på ett par år och tjatat om det. Volvo lovar tydligen att år 2017 ska det finnas ca 100 st "självkörande bilar" ute för test i Göteborgs trafik. Vad som inte framgår när man läser artiklarna nedan är hur vida det kommer att bli möjligt att som förare att sova under resan. Det är ju den möjligheten jag gärna skulle vilja kunna nyttja. Friheten att kunna välja vad jag vill göra i bilen till och från jobbet. Kommer det tex vara möjligt att koppla upp den bärbara datorn och jobba? Utan att behöva ägna någon som helst tanke på vad som händer på vägen? Antagligen inte i början av utvecklingen?

Källa: http://teknikensvarld.se/sa-har-fungerar-volvos-sjalvkorande-bilar-175502/
Källa: http://www.expressen.se/motor/sa-ska-volvos-sjalvkorande-bilar-fungera/
Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.612666/grafik-sa-fungerar-en-sjalvkorande-bilEfter självkörande bilar kommer säkerligen, bussar och tåg också följa efter. Jobbet som chaufför/konduktör kanske kommer bytas ut mot att övervaka flera bussar och tåg. I värsta fall ingripa om något är på väg att hända. Färre anställa kommer att behövas. Hur långt i tiden allt det här ligger är ju en aningen svårt att förutspå. Men en sak hoppas jag. När det sker, så har jag förhoppningsvis slutat arbeta för länge sen!/önskalitemera2 kommentarer:

  1. Man kommer inte behöva en egen bil i framtiden. Man kan ju ha en mindre fordonsflotta körandes hela tiden och bara knappa in på Uber att man vill bli upphämtad så hämtar någon bil som är på väg i samma riktning upp dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får hoppas det blir så !? Så jag kan sova på väg hem från jobbet! :-) Tack för din kommentar!

      Radera