söndag 15 januari 2017

Men den som lever får se!?

Tar ett lån! Nu låter det värre än det är. Handlar i mitt fall inte om att knappa på mobilen och fixa ett SMS lån. Nej snarare att jag lånar från bilförsäljnings pengarna, som lägligt kom in förra veckan. Eftersom jag vet att det inom två månader kommer en extra utbetalning från mitt jobb. Så kan jag redan då betala tillbaka pengarna.

För det så kallade "lånet" så passar jag givetvis på att investera i aktier med utdelning. Kvar på inköpslistan för den här månaden, finns Björn Borg och Ratos. Men kommer imorgon även göra ytterligare en påfyllning i Medivir. Allt för att maxa den kommande utdelningen.

Återigen en riktigt spännande vecka att se framemot. Ja då menar jag givetvis inte min egen arbetsvecka. Om nu någon trodde det? Utan snarare den börsvecka som väntar. Det dröjer visserligen ytterligare en vecka innan första årsrapport publiceras. Som gör att spänningen ökar ytterligare! Därefter i Februari kommer resten av bolagen i portföljen med sina rapporter. Då vill jag givetvis se att alla bolag höjer sin utdelning. Vilket inte är troligt. Men den som lever får se!?


 /planerlitemera

6 kommentarer:

 1. Du ökar i Medivir bara för att få del av den extra utdelningen? Vad är logiken i det? Allt annat lika kommer aktien gå ner lika mycket som de delar ut och du har bara förlorat courtage?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur dom kommer gå efter utdelningen avskiljts från aktien kan ju ingen veta? Tror det i slut ändan blir en bra affär! :-)

   Radera
  2. Det är mycket möjligt men det var inte så du formulerade det. Hoppas det blir en bra affär för dig oavsett.

   Radera
  3. Långsiktighet blir så tjatigt att skriva efter varje köp av aktier. Så jag har sluta skriva det! ☺ Stort tack för att du skriver. Skulle bli otroligt tråkigt om ingen hade synpunkter på det som skrivs!

   Radera
 2. "Den som lever får se" har du nog upprepat oftare än långsiktighet :D

  SvaraRadera