lördag 21 januari 2017

funderalitemera..

Lördag! Helgen är alltid lika välkommen. Men det känns ändå som ju äldre jag blir, ju mer längtar jag till att arbetsveckan ska ta slut. När man väl blir pensionär, kommer man då också längta till helgen? Eller flyter dagar liksom bara ihop och känns som vilken lördag som helst?

Under veckan som var bockade vi av två orosmoment. Theresa May och hur Storbritannien tänker göra med Brexit. Samt att Trump svor president eden och överlevde. Dröjer väl inte länge innan vi på nytt kan läsa om vad Trump skrivit på Twitter och tänker göra? För alla er som använder sig av Twitter? Jag har ännu inte förstått storheten med det eller med Snapchat, Facebook, Instagram och allt annat vad det nu kan heta. Men jag var sen med betalkort och platt tv också. Kanske borde jag bli lite mer modern? Eller inte!?
Får vi bara in några riktigt starka rapporter under kommande vecka. Så skulle det inte förvåna mig om Svenska börsen drar på uppåt. I USA tror man även på uppgång kommande vecka, visserligen tack vare Trump. För mig som har en hel del USA Index fonder så passar det bra. Även i PPM ligger jag rätt mycket viktad där! Men har fn inga planer på att ändra något!

Källa: http://www.reuters.com/article/us-usa-stocks-weekahead-idUSKBN1542U8


/funderalitemera
15 kommentarer:

 1. Facebook känns väldigt 2005. Ska du lägga energi där får du nog snabba dig om du ska hinna medan det finns kvar. Snapchat känns som en väldigt ungdomlig fluga. Så då återstår Instagram och Twitter på din lista. Den första för dem som måste lägga upp bilder av sina måltider och inte orkar försöka tränga igenom Facebookflödets kattfilmer, och Twitter för oss skrivkunniga.

  Beträffande Trump gillar jag att han twittrar, även om jag inte kan säga att jag följer det så noga. Men jag förstår att det retar journalisterna som ju är vana vid att själva få sovra och välja ut vad av politikernas åsikter som ska presenteras, och på vilket sätt. Och så kommer det politiker som har den dåliga smaken att själva prata till och med folket - jävla sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns ändå som att Trump skulle i stridens hetta kunna dra iväg ett gäng ogenomtänkta tweets. Som i sin tur kan skapa världens rabbbalder. Medans ett ta till journalister och folket troligen är lite mer genomtänkt.😉

   Radera
  2. Tal till journalister...hmm dyslexi...

   Radera
  3. Problemet med tal är att relativt få icke-journalister skulle höra talet utan istället få höra ett sammandrag av de rader som passar bäst ihop med journalisternas världsbild och agenda.

   Radera
  4. Så är det ju, blir öppet för egen tolkning!

   Radera
 2. Twitter och internet förbättrar demokratin, som jag ser det. Jag inser dock att media skarpt ogillar utvecklingen, för det blir allt svårare för dem att fortsätta med sitt omfattande ljug och förfalskande.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm... men som politiker borde man kanske tänka sig för både en och två gånger innan man skickar ut en tweet som sänker världens börser (Trump). Eller det kanske är målet! 😮

   Radera
  2. Om syftet är att sänka börserna, men om syftet är att bedriva en politik man tror på och att börsras blir en konsekvens är det inte politikerns fel.

   Men hur får du ihop detta med Trump? Sedan han vann valet har Nasdaq stigit nästan tio procent, en årstakt på +50 %. Vi kan knappast förvänta oss att börsen ska stiga varenda dag i fyra eller åtta år.

   Radera
  3. Nasdaq ja.... http://omni.se/donald-trumps-tweet-sankte-toyota-pa-borsen/a/91gG9

   Hans tweets får en vis påverkan på annat håll... Men det är klart... make America frist!

   Radera
  4. Ja, det är väl mycket begärt att han ska ändra politiken för att inte drabba utländska börser negativt :-)? Men som sagt, jag tror inte att det är målet.

   Radera
  5. Samtidigt har Toyota-aktien stigit mer än 20 procent sedan USA-valet, så om Trump i SVT-logikens namn ska ha skit för all världens elände borde han väl få cred för det med :-).

   Radera
 3. http://www.vafinans.se/nyheter/print/Haer-aer-Trumps-tweet-som-saenker-Saabs-konkurrent-på-boersen-1001589270?url=/aktier/nyheter/Haer-aer-Trumps-tweet-som-saenker-Saabs-konkurrent-på-boersen-1001589270

  Klart hans tweets är "jätte" roliga bara man själv inte äger aktier som drabbas! 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte bara den. Jag gissar att alla vapenrelaterade aktier lever farligt nu när den mest krigiska presidenten i USA:s historia byts ut.

   I mitt fall har Novo Nordisk tappat eftersom Trump visat sig villig att ta strid mot läkemedelsbranschen. Som PG sa i Oddsetreklamen: "Ibland vinner man, ibland förlorar man..."

   Radera
 4. ☺ Some Times you Loose! Always you Loose! Får hoppas Trump lugnar ned sig lite nu när han är Mr.president! ☺

  SvaraRadera