söndag 1 januari 2017

Då kör vi!!!

Äntligen 2017. Årets första dag och äntligen är vi på gång igen. Jag ser egentligen inte fram emot måndag och att börja jobba igen. Men jag vill att Januari kickar igång på riktigt och att dagarna börjar gå. Så att den 25:e och lönen kommer snabbt. Allt är ju relativt, så här i backspegel så rusade 2016 fram riktigt fort. Tio år går nog snabbare än jag trott!?Nedan är dom mål och etapper som jag kommer fokusera extra hårt på under 2017.

Etapp A7
Att få total 12 000 kr i aktieutdelning under ett år.
(Ingen omöjlighet så länge nuvarande innehav inte sänker utdelningen helt).

Etapp A8
Sätta in och investera minst totalt 55 000 kr under 2017.
(Kräver att jag köper aktier eller fonder för minst 4583 kr varje månad).

Etapp A9
Ha ett sammanlagt portföljvärde på minst 250 000 kr.
(Kräver löpande insättningar, samt att börsen inte går ned allt för mycket under 2017).

Etapp A10
Investera i två st utdelande ETF:er. (Försöka hitta några som delar ut kvartalsvis).


Att 2017 kommer blir ett mycket ett intressant år för mig råder det ingen tvekan om. Kan nu bara hoppas att jag utan problem kan följa uppsatt plan. Sånt kan man dock aldrig vara 100% säker på, men! Då kör vi!!! 


Hur gör du inför det kommande året? Sätter du upp mål och delmål? Eller kör du kanske helt planlöst? 


/investeralitemera


8 kommentarer:

 1. Jag sätter upp halvårsmål men också delmål var 3e månad. Tycker det gör det lättare att hålla mig enligt plan på så vis!
  Hade jag kört planlöst hade det nog inte gått lika bra!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart med korta delmål. Det borde jag nog ta efter! :-)

   Radera
 2. Har mål för året, sedan delmål för Q1-Q4. Men även månatliga mål som fungerar som morötter längst vägen. Varje klarat mål firas och stärker kampviljan och självförtroendet. Sedan revideras mål/delmål ibland utifrån plötsliga livshändelser eller oväntade utgifter. Men det ska väldigt mycket till för att avvika från den planerade rutten. Det krävs målmedvetenhet och att våga prioritera rätt inom rimlighetens gränser. Jag är också laddad inför första lönen då det ska tankas på i mitt nya bolag i portföljen.

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönen kan inte komma snabbt nog! Håller med dig att det även gäller att prioritera inom rimliga gränser! Man måste ju få leva också!☺ Tack för att du delar med dig!

   Radera
 3. Planen är en noggrann uppföljning varje månad, inte så mycket nyinsättningar löpande, men en fastighet säljs förhoppningsvis i höst. Går allt som vi vill, så går vi båda ner i tid efter 2017, till ca halvtid. Och resten täcks av passiva inkomster! Inser att den fastigheten gör att vi kommer i mål flera år tidigare än vi trott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att vara så pass långt fram att ni kan gå ned i tid. Det skulle jag heller inte ha något emot! ☺

   Radera
  2. Jag kommer gå ner till 80% redan nu, så jag har någon timma varje dag att lägga på börsen. 5000 kr ska alltså mina placeringar prestera. Skulle det bli mindre får vi klara oss på 80% lönen.

   Radera
  3. Oj det var vågat!? Men om man klarar sig på 80% av lönen? Så varför inte! :-)

   Radera