tisdag 1 mars 2016

Inte ens experterna!

Uppdaterat "innehav" med Februaris inköp av Swedbank aktier. Som det sett ut under månaden, så är det små små steg mot rätt håll. Försöker intala mig själv att långsiktighet är rätt väg att gå. Har aldrig varit speciellt intresserad av att spela på Lotto eller ex v75. Att köpa aktier och fonder är på ett sätt och vis ett spel. Förutom att vissa av "lotterna" faktiskt betalar ut pengar rakt i fickan skattade och klara, minst 1 gång per år i alla fall. Det händer inte när jag spelar Lotto. Att jag garanterat vet att lotten ger mig en vinst. Inte heller kan jag vara säker på att "Tia-lotten" som jag ibland köper ska ge mig ex 30kr att köpa nya lotter för. Då är det enligt mig istället bättre att satsa långsiktigt med indexfonder och aktier med utdelning. Värt att komma ihåg, är att inte satsa pengar som man inte har råd att förlora. För ingen kan veta när nästa stora börskrasch kommer. Inte ens experterna!

Sannolikheten att få 7 rätt på Lotto är 1 på 6 724 520. Inte allt för stor chans, men chansen finns. Det är trots allt nästan alltid någon som vinner varje vecka.Källa: http://www.webbmatte.se/display_page.php?language=&HeadLanguage=&id=70&on_menu=421&no_cache=943930173/investeralitemera


3 kommentarer:

 1. Har jag några pengar över väljer jag i alla lägen att hellre lägga dom på börsen än på lotter, det är en sak som är säker:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Samma sak för mig. Men lite roligt hur man ibland hör folk säga, åh vad det skulle vara kul att vinna 10 miljoner. Sen frågar man, spelar du? Till svar får man... - Näe...

  SvaraRadera
 3. Hahaha, ja det är standardsvaret. Det är också oftast samma människor som ofta gnäller om att dom har för lite pengar över varje månad samtidigt som dom vägrar dra ned på utgifter och börja spara;)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera