fredag 25 mars 2016

..då är det jag vs chefen!

Så var det åter igen dags. Då menar jag inte påskafton eller påskmiddag. Utan det årliga utvecklingssamtalet samt lönesamtal. Tidigare år har man på företaget varit noga med att särskilja på dessa. Men i år kom det direktiv från moderskeppet att dom skulle hållas samtidigt.

Egentligen så glider man oftast in på frågeställningar som på ett eller annat sätt hänger ihop med varandra. Så för min del får man gärna baka ihop samtalen. Tycker inte det heller brukar spela någon roll vilka argument man kommer med. Lönen sätts efter någon minimum procentsats. Tror även att min chef redan har klart för sig vilka summor vi alla i teamet ska tilldelas!

Men i år är det lite annorlunda från mitt håll. Jag har nämligen helt tappat tron på teamet och företaget. Har därför redan slängt iväg min cv åt några andra håll. Sen kanske det i nuläget inte ger ett nytt jobb. Men min egna process att söka mig vidare här börjat, mentalt i alla fall. I och med det så behöver jag därför inte verka allt för desperat över att få den sista procentenheten. Givetvis vill jag ha ut så mycket det bara går. Men jag tänker låta min chef bara få ana lite över att jag kräver betydligt mer i lön än vad jag redan har. Vill att han efter samtalet ska undra vad jag egentligen menat. Vet dessutom att jag är en viktig del av teamet. Skulle därför inte vara helt enkelt att ersätta mig rakt upp och ner. Sen är ingen oersättlig inte ens jag. En sak är dock säkert. På tisdag, då är det jag vs chefen!


/investeralitemera


5 kommentarer:

 1. Lycka till i förhandlingarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan jag behöva. Kommer inte oförberedd! ☺

   Radera
 2. Har du lust att skriva något inlägg eller ens en kommentar om dina tips inför löneförhandlingar? Jag skrev lite om det i mitt senaste inlägg, om du har lust att ge det 5 min, att jag söker tips och hjälp från erfarna på hur man går till väga vid ett sånt här möte. Det vore jag väldigt tacksam för att få läsa! Tack och trevlig påsk!

  //Utdelningsnissen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som faktiskt redan sammanfattat det bäst! Är din namne utdelningsseglaren. Kolla in hans inlägg om löneförhandling mm. Tror inte det blir bättre än så?

   http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2015/12/sa-maxar-du-lonen.html

   Trevlig påsk! ☺

   Radera