tisdag 22 mars 2016

Tragiskt att det kan bli så...

OMXS30 verkade knappt påverkad idag, trots dom hemska dåden i Belgien. Trodde själv när nyheterna kom om sprängningen på flygplatsen och i tunnelbanan. Så skulle det utlösa en smärre börskris här hemma. Men konstigt och bisarrt nog så snurrade Stockholms börsen på, mer eller mindre som om inget hade hänt. Visst den var visserligen lite minus större delen av dagen. Men inte speciellt stora rörelser. OMXS30 stängde till sist på + 0,35%.

Annat var det 11 september 2001. Då fanns det inget som kunde stoppa världens börser från att rusa rakt ned i avgrunden. Efter att flygplanen medvetet styrts rakt in i World Trade Centers 2st skyskrapor. Här hemma i Svedala sjönk Stockholms börsen då med - 6,2%. Frågar man någon som var med när det begav sig, så kan dom flesta komma ihåg exakt vart och vad dom gjorde när nyheten om dåden spreds. Jag var exempelvis på arbete i Stockholm, mins det så väl än idag. Kommer till och med ihåg mitt samtal med en kollega. Som berättade att han precis hade sett en dokumentär på Discovery där det minsann sades att skyskraporna inte kunde ramla ihop av att ett flygplan flög rakt in dom. Hmm...hur det gick med det.....?

Nu när terroristdåd som det idag kommer allt oftare, så blir det svårt att minnas exakt lika bra. Man blir liksom avtrubbad. När dom sköt ned folk i Paris på Charlie Hebdo redaktionen. Så har jag idag inga större minen av vart jag var. Tragiskt att det kan bli så...


/investeralitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar