lördag 5 mars 2016

När rädsla, hopp och girighet styr oss.

Det tråkiga med att det blir helg är att börserna runt om i världen har stängt. Men det trevliga är att man är ledig. Jag borde därför vara glad över det!

En av anledningnarna till att jag började blogga var för att hålla "koll" på mig själv. Så att jag inte bara köpte och sålde aktier/fonder utan minsta tanke. Det kanske ser ut som det ändå ibland. Men jag försöker stå emot mig själv. Har insett att det gäller att hålla känslor i schackt. Så man inte gör något man får ångra längre fram? Just nu brottas jag med mina inre demoner som vill att jag ska ta en liten förlust på Länsförsäkringar tillväxtmarknad index fond. För att få loss pengar till att köpa mera av Telia eller Tele2. Jag var nära att trycka på sälj. Men tog ett djupt andetag och började skriva det här inlägget istället. Måste komma ihåg långsiktighet. Att tänka igenom handlingen och varför jag skulle göra den. Att vara impulsiv kan inte vara en bra färdighet om man skulle jobba med investeringar. Hoppsan där sålde man för 10 miljoner, att köpa känns rätt. Oj då, vart inte så bra det där......

Som lite helgläsning med tanke på ovan. Så kan jag tippsa om följande artikel hos aktiespararna som tar upp hur känslor kan styra ditt investerande. När rädsla, hopp och girighet styr oss.

Källa: http://www.aktiespararna.se/lar-dig-mer/Fordjupningar/Psykologiskolan/Del-3--Radsla-hopp-och-girighet-styr-oss/


Se nu till att ha en trevlig helg!

/investeralitemera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar