måndag 26 december 2016

..världens åttonde underverk.

I väntan på nästa år! Julen är så gott som förbi. Bara annandagen kvar att ta sig igenom. Är visserligen ledig imorgon. Men jag känner redan hur det kryper i kroppen. Vill ha igång det nya börsåret redan nu! Vill inte vänta längre! Även om det innebär att börja jobba!


Ni som följer bloggen kontinuerligt vet att planen är att kunna sluta jobba om 10 år. Snart har ett av dom tio åren passerat. Det är med andra ord bara nio år kvar om planen ska hålla? I den takt jag håller nu så kommer det vara omöjligt. Det kommer inte finnas tillräckligt mycket pengar att leva av. Men jag tror ändå att hur det ser ut om fyra år är mer intressant än efter bara ett år? Min förhoppning är också att ränta på ränta effekten kommer hjälpa till mer för varje år som går. Det som Albert Einstein lär ha kallat för "världens åttonde underverk".

Källa: http://www.aktiespararna.se/Artikelarkiv/Analyser/2008/augusti/Den-starkaste-kraften-i-Universum//funderalitemera

10 kommentarer:

 1. Då är med andra ord en tiondel av resan gjord - grattis! Jag tittade på din målsida och gillar att du har delmål vilka hjälper till att motivera. Dock ser jag bland dina C-mål att du bl a har som mål att uppnå 100 000 kr i årlig utdelning, ha 500 000 kr i indexfond, 1 000 st H&M aktier.

  Har du funderat på att ha ett "D mål" där du helt enkelt definierar när du är ekonomiskt fri? T ex att du med x% av kapitalet ska kunna täcka dina (fasta) köständer och totala kapitel därmed är y?

  Jag har gjort en schablonberäkning, men inte baserat ännu på mina faktiska utgifter. (Likt du har jag dock gott om tid att göra detta.) Om intresse finns: https://egoninvestor.blogspot.com/2016/07/malsattning-kapital-8-miljoner.html

  Tack för en intressant blogg och god fortsättning!

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Egon! Jag tror man behöver ha lite delmål för att inte bara stirra sig blind på slutmålet. D mål låter intressant. Men lite som jag skriver idag. Så tror jag förutsättningarna för att nå vissa av målen kommer se helt annorlunda ut om ca 4 år. Först då kanske jag kan specat ut vad exakt som behövs för att uppnå slutmålet med att sluta jobba! :-)

   Radera
 2. Grattis till att första etappen av Er resa är avklarad! Själv siktar jag också på att i alla fall trappa ner på jobbandet om 10 år när man är 47 år. Då kommer vi om allt går som det ska att ha ca 7 miljoner i kapital och ca 200000 om året i utdelning. Jag är i en bransch där det ärs vårt att jobba deltid men planen är att bo i ett varmare land okt-mars (6 mån) och vara i Sverige under de varma månaderna. Varje månad ser man fram till löneutbetalningarna och utdelningarna som man kan köpa nya aktier för och som ytterligare kommer att bidra till en passiv inkomst. Värdeökningen ser jag som en liten bonus, då vi siktar in oss på utdelningar utan att behöva sälja av några bolag. Man får väl snart skaffa en blogg i ämnet, det verkar populärt ;) Lycka till, och kanske träffs vi i värmen om 10 år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Ja det vore intressant att få följa din resa på en blogg!😊 Hoppas du nått fram om 10 år och får bo på varmare bredgrader? Lycka till! ☺

   Radera
 3. Du är på bra väg, jag känner själv att till en början är det främst tålamodet som testas. Bara man är igång några år, sedan går det lättare. Så, kör på!

  SvaraRadera
 4. Grattis till första året! Själv har jag några år längre än dig kvar, men varje passerad dag är en dag närmare total frihet. Det är en rätt fantastisk känsla :)

  SvaraRadera
 5. Tack! ☺ Du kanske når dina mål före mig? Sånt kan man ju inte veta i förväg!? Men hade jag satt 20 år på att nå mina mål? Då hade det nog känts totalt overkligt! Tycker nämligen 10 känns ganska avlägset bara det! ☺

  SvaraRadera
 6. Häftigt, 10 år susar nog förbi fortare än man tror. Det är spännande med planer för att ta steget ut i friheten. Du gav mig inspiration till ett långt blogginlägg om det som förhoppningsvis dyker upp på bloggen under de kommande dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 10 år... ☺.. Det hinner hända mycket på 10 år. Tänk dig själv hur och var du var när du var 10 år gammal. Sen tänker du tillbaka när du var 20! Mycket som hänt mellan dom tidpunkterna! Ser fram emot att få läsa ditt blogginlägg! ☺

   Radera