lördag 10 december 2016

När vänder det ordentligt ned igen!

Äntligen Lördag! Ute faller snön och det verkar som om vi kanske får en vit vinter trots allt? Kaminen är tänd och värmen strålar ut över tv-rummet. Trots att vi eldar en hel del för att hålla huset varmt. Så hade vi ökat förbrukningen av el i November med ca 200 Kwh jämfört med året innan. Beror troligen på att grundvärmen i huset i år inte är 18 grader utan snarare 19 grader. 

Finns alltså pengar att spara om man är bredd på att frysa lite? Visst man kan ju alltid klä på sig mer kläder! Problem solved! Stiger elpriset så pass mycket att det börja svida i plånboken. Som det gjorde för ett par år sedan. Då sänker jag gladeligen värmen i huset och klär på mig mer kläder.OMXS30 och börskurvan pekar så här långt uppåt. För mig som mer eller mindre började aktie spara i Januari. Så var nedgången i Februari något som fick mig att undra vad jag egentligen hade gett mig in på. Men jag har fortsatt att gneta på med min små ordrar. Det ser ganska ok ut så här långt. Men det som oroar mig mest just nu, som den amatör jag är. När vänder det ordentligt ned igen!


/funderalitemera
2 kommentarer:

 1. Risken är ju att det kommer en ordentlig nedgång. Jag tror det och har lagt en del av pengarna åt sidan i en fegisportfölj. Dock är det det här med tajming... I skrivande stund gjorde jag fel. Jag har beskrivit det här i ett par inlägg på min egen lilla blogg.

  Det är nu när det går bra du ska fundera på (och helst skriva ner) hur du kommer att reagera på en nedgång på 10%, 20%, 30% osv. Skulle en nedgång på 40% göra att du sover sämre kanske du har för stor andel investerat i aktier.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sover lika illa vid uppgång som vid nedgång! ☺ Så för mig spelar det ingen roll som tur är! Men den dagen jag börjar oroa mig för mycket? Då säljer jag av allt!

   Radera