tisdag 20 december 2016

Som jag normalt borde gjort från första början!

Att ta ut vinsten i förskott! Jag vet att jag inte kan räkna med vissa av mina aktieutdelningar nästa år. Telia är ett osäkert kort. Det nämns från bolaget att det finns risk för sänkning från dagens 3 kronor till 2. Lika så med Ratos, blir det en sänkning eller orkar dom hålla uppe utdelningen på 3,25 kr? Egentligen spelare det ingen roll för jag räknar kallt med samma utdelning. Vilket är helt vansinnigt. Men sån är jag! På gott och ont! Mest ont.....


Jag räknade även med en kanon lön den här månaden. Hade verkligen tagit ut vinsten i förskott. Redan i slutet på förra veckan gick mina funderingar, om jag ändå inte skulle låna lite av mig själv? Det gör ju inget lönen blir kanon den här månaden. Eftersom vi på min arbetsplats i November hade värsta krisen sedan manna minne. Så blev vi beordrade att jobba övertid. Det var en hel del timmar, kväll samt helg. När krisen äntligen var över så kände jag bara tomhet. Men när allt damm lagt sig började jag fundera på pengarna...

Så kom då lönespecifikation, vilket bakslag. Inte en endaste övertidstimme! Drog iväg ett snabbt mail till våran HR avdelning för en förklaring. Innan lunch hade jag svaret svart på vitt. Jag har inte rätt till övertid eftersom jag har 30 dagars semester. Eh....va....! Givetvis vet jag ju att det är så. Men trodde ändå någonstans att när det var beordrad övertid så skulle pengar betalas ut! Snacka om att ta ut vinsten i förskott!!!!

Nu är det som tur var inte slutet på historien. Även om jag inte kommer att kunna köpa dom aktier eller julklappar jag planerat. Så finns det en mikroskopisk chans att en viss del av övertiden faktiskt kommer betalas ut. Så fort min chef ansök om undantag för oss som i timmar slet för våra jobb och företagets anseende. Men den här gången räknar jag med noll. Som jag normalt borde gjort från första början!


/längtalitemindremera 

11 kommentarer:

 1. Åh fy satan va sur jag hade blivit om mina hårt injobbade övertidsslantar hade försvunnit så:/

  Kämpa på!

  Vad siktar du in dig på denna #uppesitterkväll?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo.. jag var väl inte överlycklig idag på jobbet kan jag väl säga! Blir nog att sikta in mig på julklappar istället för investeringar! Själv då?

   Radera
  2. :-) Kollade precis in live sändningen på Youtube. Jag hade fått för mig att det var tvärtom. Vem som var vem...vad sjukt när rösten kommer från fel ansikte. Åter igen... jag hade fel! :-D

   Radera
 2. Det var en märklig regel angående semester och övertid. Jag antar att tanken är att folk inte ska jobba "för mycket", men om det nu var beordrat... Har du chans att ta ut stor del av de 30 dagarna inom kort så att du inte råkar ut för samma öde igen inom kort?

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 3. Nja... Mitt företag har alltså förhandlat bort övertid med Unionen. Mot 30 dagars semester istället för 25. Man kan i sin tur förhandla bort dom 5 dagarna mot övertid. Har man mycket övertid så är det kanske värt att förhandla om! Men beordrad övertid "borde" ligga utan för det förhandlade. Kan jag i alla fall tycka. Personligen har jag jobbat över mer än dom 5 dagar extra under hela året. Har också tagit ut 27 dagar semester redan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, nu förstår jag. Ja, jag känner många som gjort likadant och en del ångrar sig, mesans andra tycker det är skönt att slippa administrering av tid etc. Herren tar och herren ger brukar det ju heta. :-)

   Mvh

   Egon

   Radera
  2. :-) Some times you loose...always you loose!

   Radera
 4. Fan vad surt. Men vad ska man göra? Bara att bita ihop och investera bra så man kan sluta jobba tidigare ;).

  SvaraRadera
 5. Hej ILM!

  Har du fått alla dina utdelningar för i år? Och vad landade din totalsumma på isåfall?

  God jul :-)

  Mvh Magnus

  SvaraRadera
 6. Tjena Magnus! Vart tvungen att göra en snabb överslags räkning. Utdelningar från fonder och aktier ser ut att ha hamnat på ca 4500 kr. Ska föra lite bättre statistik på bloggen under 2017. Ser nämligen inte helt rätt ut under utdelning fliken. Tack för att du kommenterar och God Jul! ☺

  SvaraRadera