söndag 4 december 2016

Men det har varit värt det!

Månadsavstämning November! Det här året har verkligen gått snabbt. Bara December kvar innan ett helt år har gått här på bloggen. Det är otroligt inspirerande att varje månad göra en avstämning för att se hur aktieantalet och värdet i vissa fall ökar. Har uppdaterat månadernas händelser under "innehav". Nästa år kommer min utdelningen öka. Så mycket vet jag, även om Telia och Ratos väljer att sänka sin utdelning. Därför tror jag 2017 kommer att bli ett ännu mer spännande år än 2016 hittills varit!

Den här helgen spenderade jag tillsammans med nära och kära i huvudstaden. Det är inte ofta vi kommer iväg och bor på hotell utan barn. Att pengar fått rulla gör i det här sammanhanget det samma. Ibland måste man bara får unna sig något. Då får det kosta. Blir liksom näring för själen. För det här året har jag hållit igen med en hel del onödig utgifter etc. Men det har varit värt det!/investeralitemera


4 kommentarer:

 1. Att unna sig i bland är nog något vi ekonomiintresserade är dåliga på rent generellt när man läser hos de flesta. Men vad har man ut av livet om man aldrig gör det?!
  Vi brukar också säga "det är det värt" efter att Aktiepappas son uttalat sig om sin dyra klippning som pappan för övrigt betalade :-)

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja livet vore bra tråkigt om man aldrig skulle passa på och "göra det"! Vill gärna kunna titta tillbaka om 10 år och känna att livet inte bara passerat!

   Radera
 2. Man måste unna sig, vi har en plan om hur vi ska kunna göra både och. Och går hellre ner i i arbetstid, på årsbasis, fortsätter jobba lite och har råd att unna oss.
  Resor står högt på vår prio lista, både i Sverige och i varmare länder. Så en bra början är att helt enkelt vara ledig fler veckor per år, med bibehållen lön helst.

  Hos oss ligger svårigheten i att jag behöver rationalisera bort mig själv från jobbet lite mer. Just nu väldigt bunden av olika datum hela tiden. Men det kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ni har bra koll på läget!? Där har jag en hel del att lära!

   Radera