torsdag 29 december 2016

2017 snart ses vi!

Snart slut på 2016! Att lova sig själv och andra saker på nyårsnatten brukar kunna vara populärt. Men som oftast bryts löften inom någon vecka eller två. Jag är givetvis inte bättre än någon annan när det gäller att hålla det jag så innerligt lovat. Men en sak lovade jag mig själv när året slog 2009. Nämligen att sluta med godis och dricka. Nu var jag visserligen ingen storätare som vräkte i mig det. Men fanns det godis hemma i kökslådan så var risken stor att jag åt både en och två godisbitar. Lika så om det stod dricka i kylen.Först hade jag tänkt att hålla mig i en månad. Fanns det inte hemma så kunde jag ju inte äta av det. Givetvis vart det lättare att hålla när frun inte heller äter, då hon slutat året innan. Enda gångerna det vart svårt var när dottern fick sitt lördags godis. Men då brukade jag plåga mig själv genom att lukta i påsen. När påsken närmade sig då tänkte jag att, nu räcker det! Men då vart det svårare att bryta och jag saknade ju inte sockret heller. Antar att man får i sig socker så det räcker ändå....

För att mitt nyårslöfte inte skulle bli alltför tråkigt, så gav jag mig själv några undantag. Nötter och pinnar äter jag. Likaså glass då det bjuds. Är visserligen inte godis men det är en hel del socker i glass. Men där drar gränsen för hur mycket jag vill pina mig själv. Samt en till två gånger per år äter jag ostbågar. Godis saknar jag så här i efterhand inte så speciellt mycket. Men Julmust det skulle jag inte ha något emot att få svepa i mig både ett eller två glas.

Imorgon är årets sista börsdag. Jag räknar inte med att det kommer hända allt för mycket i portföljen. Kommer även göra årets sista avstämning och uppdatera innehaven under kvällen. Det här har varit ett mycket intressant första riktiga "investerings" år. Under år två har jag lite mer att jämföra med. 2017 snart ses vi!/funderalitermera2 kommentarer:

 1. Ser precis som du mycket fram mot att kunna jämföra mot tidigare resultat under året som kommer:)

  Riktigt starkt av dig att bryta med dricka och godis. Det skulle jag med behöva göra, både för plånboken och hälsans skull:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hoppas börsen 2017 svänger lika mycket som den gjort 2016. Brexit, Trump mm. Tycker nog vi kan städa av nyårs afton ganska snabbt så vi kan börja 2017! ☺

   Radera