onsdag 27 mars 2019

Ny aktie i portföljen.

Onzdagzz.. Har funderat fram och tillbaka på att ta in en ny utdelningsaktie i portföljen. Men har inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken? Eftersom det för mig fanns vissa intressanta aktier som ännu inte helt återhämtat sig från nedgången i slutet av 2018. Så hade jag span på flera och helt ärligt så var min första tanke att köpa JM. Som visserligen gått ganska bra sen årsskiftet.

Men så började jag fundera på dom bostäder som bolaget ännu inte lyckats sälja i mitt närområde. Så då fegade jag helt enkelt ur, trots den fina utdelningen som aktien ger nu i början av April.(12 kr/aktie). Istället blickade jag utanför Sveriges gränser och slog till med ett köp av "NorthWest Healthcare Properties REIT". Hela 60 st aktier räckte pengarna till den här gången.


Kort om bolaget:
Kanadensiskt fastighetsbolag med inriktning mot vårdfastigheter. Som har utdelning varje månad. .

För mer info om bolaget så kolla in vad Västkustinvestaren har skrivit om bolaget. 
https://xn--vstkustinvesteraren-gwb.se/northwest-healthcare/
Vad är då en REIT?

Det är en förkortning av "Real estate investment trust". En svensk översättning skulle kunna vara "fastighetsfond". På wikipedia kan man bla läsa följande.

"En REIT är ett bolag eller en investeringsfond vars syfte är att investera i fastigheter eller fastighetsobligationer eller andra fastighetsrelaterade krediter. En REIT är typiskt sett undantagen från inkomstskatt på vinster. Istället beskattas enbart investorerna för erhållna utdelningar. Därmed sker ingen dubbelbeskattning av överskottet från fastighetssektorn.

Regelverket för REIT varierar mellan olika länder där olika förutsättningar måste vara uppfyllda för att ett företag ska omfattas av REIT-regelverket och därmed undantas från beskattning. Ofta ingår krav på att minst 90% av intäkterna ska vara fastighetsrelaterade och att en viss, stor andel (exempelvis 80 %) av den årliga vinsten ska delas ut. Det kan förekomma andra detaljerade regler som till exempel skiljer på den skattemässiga behandlingen av intäkter från bostäder respektive kommersiella fastigheter eller regler för belåningsgrad eller begränsningar i val av finansieringsformer. En REIT kan börsnoteras."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar