onsdag 30 augusti 2023

AMSC

Onsdagzzz.. Har noll lokalsinne, spelar ingen rolla att jag varit på Arlanda minst 50 gånger. Vill ändå använda GPS:n dit och hem. Men igår stjälpte den mer än den hjälpte. Istället för att ha en resa hem på runt ca 1h 15 min så tog det mig närmare hela 1h 40 min. Så det var sent i säng...

Mitt näst största innehav American Shipping Company kom förra veckan med spännande nyheter. Dom kommer sälja av en del av verksamheten och samt göra en extra utdelning. Närmare bestämt 25,1 Nok/aktie. Detta kommer ge mig en rejäl skjuts i den totala utdelningen för 2023.

Källa: https://www.placera.se/placera/pressmeddelanden/2023/08/22/amsc-amsc-asa-sale-of-the-u-s-jones-act-activities-to-a-fund-managed-by-maritime-partners-llc.html 


Översatt till Svenska.

AMSC framåt

Efter stängning av transaktionen avser AMSC:s styrelse att besluta om en extra utdelning på 170 miljoner USD. Den förväntade extra utdelningen motsvarar cirka 25,1 NOK per aktie med en NOK/USD-växelkurs på 10,6. AMSC kommer att behålla de resterande kontanterna från transaktionen för att användas för allmänna affärsändamål och eget kapital för framtida investeringar i nya projekt.

AMSC kommer att fortsätta äga Normand Maximus på bareboatkontrakt till ett specialändamålsbolag inom Solstad Offshore. Denna affärsenhet genererar en årlig EBITDA på cirka 30 miljoner USD och ger betydande utdelningskapacitet.

AMSC kommer att förbli ett publikt bolag med aktier noterade på Euronext Oslo-börsen och fortsätta att växa inom den maritima fartygsägande och fartygsuthyrningsmarknaden. Aker kommer att förbli en nyckelägare, och den befintliga ledningen och styrelsen kommer att fortsätta som de är.

AMSC kommer att fortsätta att söka attraktiva risk/belöningprojekt som erbjuder flexibla lösningar till operatörer inom shipping- och offshore-marknaderna, med inriktning på medellånga kontrakt med optionsbar förlängning, och helst med deltagande i framtida uppsida genom vinstdelningsmekanismer.

AMSC kommer att fortsätta att betala kvartalsvisa attraktiva utdelningar.


//utdelalitemera 

4 kommentarer:

 1. EBITDA på 30 miljoner USD, vad kan det tänkas bli i utdelning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker på kommande utdelningar?

   Radera
  2. Precis, vad kan utdelningen tänkas bli efter 25 NOK utdelningen. Enligt Avanca finns drygt 71 miljoner aktier i ACSM. 30 / 71 dividerat med 4 ger 0,1....dvs ca 1 kr i kvartalsutdelning framöver. Kan det verkligen bli så mycket? Låter lite för bra....

   Radera
  3. Fick det till ännu högre när jag räknade. Men matte har aldrig varit min starka sida! 😄

   Radera