måndag 4 december 2023

Mina mål för 2024

Måndazzz... December är det månad som jag upplever går snabbast av dom alla. När den väl börjar så tänker jag att det är långt kvar till 24:e. Ingen brådska med att planera inköp av julklappar mm. Jag har ju gott om tid. Booom så är det den 22:a och inga julklappar är inköpta. Panik och stress utbryter och pengarna är oftast redan slut på kontot. Men... inte i år... har  nämligen varit grymt förutseende och sparat undan till julklappar. Har även beställt flertalet av dom och har därmed bra koll på läget. Inte helt lika hur jag hanterat tidigare Jular. I år hoppas jag därför känna mindre stress den 22:a. 


Mål för 2024.


 • Precis som under 2022 kommer mitt nysparande ligga på en låg nivå. (Mellan 3000-5000 kr per månad). Låg för mig dvs. Vi har alla olika förutsättningar. Elräkningar och andra utgifter sätter sin spår i nysparandet. Men även fortsatta renoveringskostnader.

 • "Ska" nå 100 000 kr igen i aktieutdelning efter ev källskatt är avdragen. Här räknar jag även med den källskatt som återbetalas i Mars 2024. 

 • Fortsätta prioritera Kvartalsutdelande aktier och indexfonder

 • Återinvestera all utdelning.

 • Minska min exponeringen mot USA. Har tok för stor del av kapitalet där idag.

 • Köpa 146st Tele2 aktier för att nå den jämna summan 800 st.

 • Köpa minst en utdelande ETF. (Ett mål jag missat under många år, skam den som ger sig).Hur ser din mål ut för 2024? Sätter du rimliga mål eller hur brukar du göra?//investeralitemera

2 kommentarer:

 1. Hej, brukar inte sätta några speciella mål, till skillnad från många inom bloggsfären.
  Fast jag kan göra undantag från det och lova mig själv att jag ska minska min belåning nästa år! Skulden ska arbetas ned. Med hur mycket är oklart, kanske 20%?

  SvaraRadera
 2. Tycker du har rimliga och bra mål ILM. Har märkt att vi är några som sätter vikt vid att ha jämnt antal aktier i våra innehav. Tänker på ditt mål med Tele2. Jag har med en fabless för det. Åtminstone gärna sluta på en 5 eller 0 när det gäller antalet. Sätter alltid upp lite mål kring portföljen. Det skapar ju både riktning och engagemang. Viktigare än "mål" är ju dock att faktiskt agera och att spara och investera oavsett - gärna lite mera!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  Atlasinvesto@gmail.com

  SvaraRadera