fredag 4 augusti 2023

Ett av bolagen i min KF.

Fredagzzz... bara nöta på inför helgen. 


Min Kapitalförsäkring består fn av följande bolag. 


AMSC, eller American Shipping Company. Är det bolag som i skrivandets stund gått bäst i min KF. Ligger fn ca 27% plus. Samt alla dom utdelningar jag tagit del av under åren som jag ägt dom. (Ca 41 600 kr). Tack vare att bolaget är registrerat på Bahamas så dras det heller ingen källskatt på utdelningen, som är kvartalsvis. Det ser jag som en bonus. 


(Saxat från Avanza)

AMSC är verksamma inom sjöfart. Bolagets vision är att inneha en stark marknadsposition inom Jones-Act marknaden för att skapa långsiktigt och hållbart värde för aktieägarna. AMSC förvaltar idag en stor andel flottor som både ägs och leasas ut inom marknaden. Bolaget grundades under 2005 och har idag norskt styre och huvudkontor i Oslo.
Kronatillmiljonen har skrivit en betydligt mer genomgående inlägg om AMSC. Länk//investeralitemera 

2 kommentarer:

  1. Nej tack... ägde under några år aktien Ocean Yield. Gav fin DA runt 9 och gick sen upp och upp, sen sänktes utdelningen då något fartyg inte gick att hyra ut... problemen hopade sig och till slut blev hela bolaget uppköpt. Dessa shippingbolag är jättetrevliga ända tills de inte är det längre, då ska man ha sålt och stuckit med pengarna för länge sen... :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Ägde även jag Ocean Yield...sålde vid uppköpet. Men just nu är AMSC iaf min bästa investering!

      Radera