söndag 6 augusti 2023

Bolag nummer tre i KF portföljen.

Söndagzz... Glädjen över att kunna sova utan att "automagisk" vakna redan 05:00. Den vart kortvarig, för idag vaknade jag i vanlig ordning alldeles för tidigt. Kunde visserligen somna om efter ca 40 min slösurfande på mobilen.


Bolag nummer tre i KF portföljen är Horizon Technology Finance. Det är mina enda månadsutdelare. När jag viktade om mina aktier i slutet på 2022 så ville jag ha minst en aktie som delade ut varje månad. Efter lite letande så hittade jag fram till Horizon Technology Finance. Som jag fn har en negativ avkastning på ca 1%. Den har dock svängt upp och ned under hela året pga bla dollarns värde gentemot kronan. Hittills har jag fått ca 4579 kr i utdelning efter att källskatt dragits. Direktavkastningen är fn 10,01%. 
(saxat från Avanza)

Horizon Technology Finance är ett investmentbolag. Bolaget är en ägare samt förvaltare av en 
portfölj av tillväxtbolag runtom den globala marknaden, där investeringen huvudsakligen 
återfinns inomIT, medicin och industri. Visionen är att skapa långsiktig avkastning och 
att driva affärsutveckling inom vardera investering, huvudsakligen via större ägande samt 
styrelserepresentation. Bolaget grundades under 2004 och har sitt huvudkontor i Arizona.


  • Vad är din tankar kring aktier med månadsutdelning? 
  • Kan dom fylla en bra funktion i en portfölj?//investeralitemera som redan nu ser fram emot nästa helg!


1 kommentar:

  1. JAG ÄR MYCKET STOR TILL REMY.CREDIT111@GMAIL.COM DE HJÄLPER MIG MED LÅN TACK FÖR DIN HJÄLP REMY.FINK
    Jag heter Thomas Eriksson och är från Uppsala i Sverige. Jag fick precis mitt lån från REMY.CREDIT {remy.credit111@gmail.com} låneföretag just nu och jag har hört talas om det här företaget och jag trodde att det var ett falskt företag men nu är jag så glad att det här företaget hjälpte mig och 100 % detta företag är verkligt så alla som behöver ett lån detta är rätt företag att ansöka från och med nu. Jag ansökte om ett lån för mitt företag på 250 000,00 euro och det här företaget hjälpte mig utan dröjsmål att jag är så glad att jag vittnar om detta företag eftersom jag såg andra människor gör det och jag är glad över att vara bland människorna som delar vittnesbörd om hur detta företag hjälpte mig så att alla om du behöver ett riktigt lån är din hjälpare här. kontaktinformationen där är remy.credit111@gmail.com skicka e-post till dem om du behöver ett snabbt och enkelt lån idag

    SvaraRadera