torsdag 3 augusti 2023

Ett år senare!

Torsdagzzz..!

Samma gamla "zzz". Inte ens på semestern klarar man av att sova ut. Någon gång vänder det. Precis som börsen, som heller inte bara går åt ett håll! 

Mer än ett år har alltså gått sen senaste inlägget. Har vid några tillfällen försökt skriva ihop någon slags statusuppdatering utan att lyckas. Sammanfattningsvis kan jag dock säga följande.

 • Den nya boendet behövde renoveras. Avanza portföljen användes inte för det ändamålet.

 • 2021 så fick vi som så många andra skyhöga elräkningar och valde då under 2022 att investera i solceller. Avanza portföljen tog 1/3 av kostnaden.

 • Tröttnade på min gamla bil som gått 34 000 mil och tjänat mig väl under mina 9 pendlings år. Köpte ny elbil. Kontantinsatsen rev stora hål i Avanza portföljen. Men en fröjd att soltanka bilen under vår/sommar. När det är möjligt dvs.
 • All aktieutdelning under 2022 sparade jag undan för att kunna åka på en resa med min sambo till Thailand under början av 2023. Värt vart ända öre. Totalt ca 70 000 kr. 

 • Gjorde ett omtag i portföljen i samband med bilköpet. Viktade bla om till 3st USA aktier som delar ut. Horizon Technology Finance (Månadsutdelning). Carlyle Secured Lending (Kvartalsutdelning). Sabra Health Care REIT (Kvartalsutdelning). Bra val!

 • I och med bilköpet så ser utdelningen för i år att kunna hamna på runt 45 000 kr. Målet för i år var att få 40 000 kr i utdelning. Check på den. Hoppas inom några år vara tillbaka på 70 000 kr.

 • Förhoppningsvis dröjer inte nästa inlägg lika länge som 1 år. 


  //investeralitemera som inte slutat investera......

2 kommentarer:

 1. När var du senast på macken? Rätt skönt att kunna tanka hemma.

  Jag känner inte till de amerkanska företagen. Nöjd med dem än så länge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var faktiskt på macken i Juli. Du vet gräsklipparen ska ha sitt oxå! :-)

   Bolagens aktiekurs har gått bra. Mycket tack vare att dollarn har ökat i värde jämfört med vår svenska krona. Har varit tacksamt att äga amerikanska aktier i år. Men det kan likaväl svänga snabbt. Så jag är nöjd med dom!

   Radera