lördag 24 mars 2018

Sitter still...

Lördagz. Har man varit med ett tag? Så har man troligen hunnit uppleva minst både en och två börskrascher vid det här laget? Med den jag mins mest är inte den 2008. Nej utan mer vad som hände 2001. Då låg jag nämligen helt fel full investerad i bara IT-aktier. Nu var det totala värdet av portföljen inte närheten av vad den är idag. Men börsnedgången sved desto mer. Vilket avskräckte mig från att köpa aktier under många år. Jag vart helt enkelt bränd

(Bildkälla: https://pixabay.com).

När vi väl kom in i 2008 och börserna åter igen började falla. Så satt jag bara stilla i båten, när värdet på pensionsportföljer och andra fondportföljer värdemässigt åkte rakt ned i källaren. Mina månatliga insättningar fortsatte månad för månad. Börsen vände sen upp och fondinnehaven lika så. Men den stora skillnaden mellan då och nu. Är att jag äger aktier som delar ut. Dom pengarna kommer givetvis återinvesteras i aktier och fonder. För att jobba vidare mot mina olika mål.

Väntar nu in utdelningar på kontot från Nordea och Swedbank. Den sist nämnda utdelningen förväntas dyka upp först nästa fredag. Jag planerar då att göra återinvesteringar tillsammans med min månadsinsättning. Så vida inte ett köpläge innan, utan dess like skulle uppstå? Men annars sitter jag still fram tills dess?


/investeralitemera4 kommentarer:

 1. Precis vad jag behövde läsa. Huvudet säger åt mig att sitta still, men magen är orolig.

  Jag fokar inte på portföljvärdet, men ser ju att det minskat något sedan december, trots ganska stort lönesparande. Däremot förväntade utdelningar ökar såklart ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge man inte behöver pengarna som ligger i portföljen? Så spelar ju några procent ned egentligen ingen roll. ☺ Värre är ju om man måste ha pengarna och tvinga sälja med förlust!

   Radera
 2. Ja, det är en viktig lärdom som man nog måste gå igenom, för att förstå. De flesta flyr börsen när det blir billigt, istället för tvärtom.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på uthållighet när det gäller pengar i aktier etc! ☺

   Radera