söndag 4 mars 2018

Här och nu? Eller senare?

Söndagz.. Många av oss utdelningsinvesterare, drömmer om att utdelningarna ska täcka utgifterna för årets alla månader. För att slutligen kunna ta farväl av arbetslivets stress. Jo jag vet att alla inte har det som mål att gå i tidig pension. Men för mig är det i alla fall planen och drömmen.

Men tänk om du helt oväntat skulle få 25 000 kr i handen. Skattade och klara redo att investeras? Vad skulle du göra med dom? Skulle du kanske vara ledig i en hel månad? Eller skulle du boka en resa till ett varmare land? Skulle du kanske bara investera dom? Eller kanske köpa den där klockan du så länge drömt om?


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Ju mer jag tänker på det här? Ju mer osäker blir jag! För den rationella delen av mig, säger åt mig att investera dom påhittade 25 000 kr. För att komma närmare slutmålet. Även om det ligger flera år fram i tiden. Medans den orationella delen av mig säger. Men vad skönt det skulle vara att få vara ledig i en hel månad. Kombinera det med din semester i sommar. Så blir du ledig i två månader. Det skulle väl vara skönt?

Det är lätt att tro att man skulle göra på ett visst sätt när pengarna bara är påhittade och inte finns. Men hur tror du att du skulle göra om du fick 25 000 kr i handen? Skulle det vara ett lätt val eller skulle du som mig tveka?/funderalitemera

8 kommentarer:

 1. Investera utan förbehåll. Alternativt in i kontantbufferten för att täcka upp för två resor som vi har bokat. Bufferten fylls på automatiskt under några månader, men dessa 25000 hade gjort denna resa lite kortare, och mer pengar hade kunnat investeras snabbare.

  Hade jag fått 25 miljoner hade det varit betydligt svårare. Hade betalat av lånet på huset och investerat resten, sen hade jag tagit tjänstledigt i ett år, typ. Åkt till fruns släktingar i varmare länder och mått som en prins med hela familjen. Därefter får vi se, för som bekant blir det ju vardag även på en vit sandstrand med azurblått 30-gradigt hav...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora summor som gör en direkt skillnad kanske är lättare att hantera...🤔

   Radera
 2. Sånt är nog svårare än vad man tror. 25k hade nog åkt in i portföljen, hade jag fått 1,5 mille hade jag och tjejen sagt upp oss och tagit minst ett år ledigt, inga tveksamheter där.

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det lockar alltså inte att dryga ut semestern med ca 1 månad? 😊

   Radera
  2. Problemet är väl att ha möjligheten att ta en extra månad ledigt utan att göra sig av med jobb. Har redan runt 10 veckor semester per år och jobbar halvtid, att plocka 5 till är inte helt okomplicerat tror jag. Kan du ta 5 veckor till utan problem? ✌️

   Radera
  3. Flaggar jag för det i god tid? Så borde det inte vara några större problem än för dom som är föräldralediga. Ledig tid som ledig tid. Kräver lika planering från chefen! 👍😊

   Radera
  4. Då är frågan från mig, varför tar du inte 10 veckor semester varje år, eller 15? :)

   Radera
  5. Ja det vore rena "drömmen". :-) Får fortsätta spara så jag får "råd" att ha/ansöka om 10-15 veckor semester varje år! :-)

   Radera