söndag 18 mars 2018

Mot ny vecka...

Söndagz. Såg på nyheterna igår. Att när fler väljer elbilar, så kommer dom lokala elnäten få problem att kunna leverera el till laddningen av dom. Jaha då kommer snart ytterligare en anledning för bolagen som äger näten att höja elnätsavgiften! Borde dom inte redan tagit höjd för det genom alla andra höjningar dom omotiverat gjort genom åren? Dom skulle ju nämligen göra leveransen av el stabilare och säkrare för oss alla. Med andra ord skulle det väl redan vara fixat kan man ju tycka? Finns tydligen alltid en anledningar till att höja priset....(Bildkälla https://pixabay.com).

Trådlös överföring av el då? Kan det vara något för framtiden tro? Fast det är ju klart. Då måste ju "någon" bygga infrastrukturen för det också. Samt vem får troligen betala för omställningen från tråddragen el till trådlös el. Jo vi konsumenter....

Källa: https://www.nyteknik.se/energi/framgangen-de-har-skickat-10-kilowatt-tradlos-effekt-6394762


/funderalitemera
"Bankir: en person som lånar en sitt paraply när solen skiner och vill ha det tillbaka när det börjar regna."  - Mark Twain.

2 kommentarer:

 1. Ja, och Sveriges mycket föråldrade kärnkraft står idag för en mycket stor andel av energiförsörjningen. Men, som vanligt i detta land, så tar man tag i det först när det kraschat. Folk får väl nöja sig med att åka bil enbart när solen skiner eller när det blåser?
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst kanske är om vi alla åker kollektivt? Då behövs kanske inte så "mycket" el!? Så är väl lika bra att bygga tunnelbana till oss som bor på landet? Eller så får vi väl flytta till närmsta t-banestation! :-)

   Radera