fredag 4 augusti 2017

Noll läslust!

Fredag! Innan jag gick på semestern listade jag ca 10 saker som jag påbörjat och skulle göra klart under semestern. Det var allt från att klyva dom sista vedkubbarna. Såga till en trallbit till altan. Rensa bort gräset på stenplattorna. Men även läsa klart böcker jag påbörjat. Inga direkt världsomvälvande uppgifter....

(Bildkälla: https://pixabay.com).

Men det som tagit emot mest att avklara är just att läsa. Det har inte spelat någon roll om det regnat eller om solen legat på. Jag förmår mig bara att läsa ca tre sidor åt gången. Sen tar tristessen över och jag lägger i från mig boken och hittar på något annat att göra. Finner med andra ord inte tillräckligt med ro för att plöja igenom sida för sida. Även fast jag tycker det är spännande att läsa. Mitt tålamod är något jag kommer fortsätta jobba på.

Trevlig helg,


/villäsalitemera4 kommentarer:

 1. Tråkiga böcker? Själv längtar jag tills den dag då jag utan att få dåligt samvete kan lägga mig tre timmar och läsa en bok med ett glas rose vid min sida, utan att bli avbruten av Fru eller Lilla Snålgris... idag kan jag kanske läsa 2 sidor, sen är det någon som vill något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej dom är inte ens tråkiga! 😊 Känner helt enkelt ingen ro till att bara läsa. Får prova ljudböcker istället! 😉

   Radera
 2. Samma här. Har inte haft ro att läsa trots att jag gillar det. Får skylla på att det var en jobbig vår som tog kraften ur mig totalt. Investeringar? Nä, inte det heller. Har befunnit mig på orter med dålig internetuppkoppling. Men har vilat mycket. Kanske orkar ta tag i nåt när vardagsrutinerna kommer igång igen (eller kanske inte).
  Hälsningar Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstig att vila kan få en att tappa ork!? ☺ Känner precis så jag med nämligen! Även fast jag tränat mer än någonsin på semestern. ☺

   Radera