lördag 19 augusti 2017

Drar ned på utgifterna..igen!

Lördagz! Efter en sommar med utgifter kors och tvärs. Samt ett investerande som varit under all kritik. Så inser jag att det är dags att se över alla onödiga och nödvändiga utgifter. Trots dotterns klagande så har jag nu sagt upp vårat Netflix abonnemang på 99 kr. Nu när skola och jobb är igång igen. Så borde det inte finnas lika mycket tid till se på film och serier? (Kan jag tycka i alla fall).

Nästa utgift att få koll på och ned på en normal nivå är maten. Från att ha sänkt matkostnaden i våras med ca 1000 kr. Så har vi under sommaren dragit över den summan med råge. Kommer därför hålla extra stor koll på vad som handlas och vart.(Bildkälla: https://pixabay.com).

Bensinkostnaden brukar för oss under semestern bli mindre. Mest för att vi dom senaste somrarna inte haft semester i Sverige. Båda bilarna står då stå stilla i en vecka. Men eftersom vi i år inte åkte utomlands. Utan stannade i Sverige och gjorde kortare turer. Så gjorde vi av med en hel del bensin. Men inte lika mycket som under en normal jobbmånad. Det känns därför inte så illa i plånboken. Alltid något att glädjas över.

Shopping. Visserligen har det under gjorts en hel del shopping för familjen "Investeralitemera" under semestern. Men för min egen del så har jag mest köpt sånt som kommer användas när jag jobbar. Vissa av mina kläder som ersatts har jag haft i över 10 år. Vilket fru "ILM" syrligt påpekat flera gånger. Att det vore nog bra att kasta en del skjortor och byxor. Då dessa gått ut tiden eller varit lite väl trasiga! Därför kommer det inte bli så mycket shopping för min egen del framöver!

Slutsats av ovan. Även om inga direkta summor redovisats. Så ser jag trots allt fram emot vardagen när det gäller utgiftsnivån. För när man han semestern så vill man i vårat fall inte bara snåla! Men att stanna i Sverige kostade inte på långa vägar lika mycket som en vecka i medelhavet!

Hur påverkar semestern dina utgifter? Har du möjligen en stenhård budget? Som i sin tur avgör hur mycket pengar som får gå åt? I så fall lyckades du hålla den?/villinvesteralitemera
2 kommentarer:

  1. På semestern låter vi pengarna rulla. Dock är vi båda två sparsamma av naturen, men vi låter inte ett restaurangbesök, eller marknadsbesök stryka på foten för att vi ska spara pengar. Jag kan dock konstatera att denna månaden blir betydligt tyngre utgiftsmässigt än semestermånaden, det är bilen som ska fixas, fordonsskatt som ska betalas, sotaren har gjort besök osv osv. Fy alltså!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fordonsskatt och bilservice är ingen höjdare att betala. Kasta in en besiktning på bilen så drar det iväg lite till. Hade fö hoppas att den kostnaden skulle gå ned i och med privatiseringen!? Men det har bara blivit dyrare att besikta! ��

      Radera