tisdag 29 augusti 2017

.. ibland skiter det sig rejält.

Tizdag! Inte fullt så bra tajming av mig! Men ändå ingen större katastrof! Men det är ju väldans svårt att lista ut? Vilken slags världskris som kan uppstå dagen efter man gjort sitt månatliga aktieköp? Hade jag vetat att Nord Koreas diktator skulle skjuta missil igår kväll. Då hade jag faktiskt väntat tills idag med köpet att Resurs aktier!


(Bildkälla https://pixabay.com). 

Ibland skiter det sig rejält! Vet själv dom gånger när man klantat sig på jobbet och orsakat en mindre katastrof. Eller när man fått trösta en kund för vad dom orsakat och det ibland inte ens kan räddas? Brukar då alltid dra till med att "nu var det ju ingen människa som dog i alla fall". Men förstå om "missilen" hade träffat Japanska mark. Då pratar vi kris och börskrascher utan dess like? Så man får nog vara "glad" över att dom tekniker som rattar missiler verkar ha haft en bra dag på jobbet. Som lyckades missa hela Japan. Som sagt... för ibland skiter det sig rejält!

Har idag köpt. 22 st Baltic Horizon Fund.
Köpte igår 75 st Resurs Holding.


/investeralitemera7 kommentarer:

 1. Hur resonerar du kring Medivir? Ser att du sålt av efter utdelningen, hur kommer det sig?

  SvaraRadera
 2. Nix, har inte sålt. Utan x-antal löstes in mot utdelning. Men jag ser Medivir som en "förhoppnings aktie" som kanske kan lyckas? Men tänkte behålla Medivir i några år till! ☺

  SvaraRadera
 3. Tycker din utdelning på 5 000 är stor i förhållande till värdet, så tog för givet att du sålt. Men hur fungerar det, hur många aktier fick du 13,8 för? Trodde inte det fanns aktier med så hög utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en inlösen i mitt fall på 40 st aktier. Som gav mig 129kr/aktie = 5160 kr. Det lär dröja många år innan dom gör samma sak igen. :-)

   http://www.medivir.se/v5/se/uptodate/pressrelease.cfm?releaseid=BC27CA35EEA11CBE&year=2017

   Radera
 4. OK. Trodde det handlade om vanlig utdelning. Ja, det tackar man inte nej till!

  SvaraRadera
 5. Förhoppningsvis håller sig bärsen så här eller lägre ett tag till så vi hinner fylla på billigare! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppades först att det var "bärs" du menade! :-) Men billigare aktier det funkar också! :-)

   Radera