söndag 21 februari 2016

Jag har något att bita i.

När jag satte upp mina delmål/etapper så ville jag att några skulle gå att nå relativt fort. Mest för att min känsla skulle vara att jag var på väg mot rätt håll. Eftersom börsen överlag befunnit sig i källaren så har känslan varit, att det här kommer att ta lång tid. Men som jag tjatat om tidigare så har jag 10 år på mig att komma i mål.

Etapp A4
Att få totalt 5000 kr i aktieutdelning under ett år. (Kan gå att nå redan  2017).

Ett mål jag verkligen vill nå helst idag. Men krasst så kommer det inte ske under 2016 eller? Men under 2017 ska det i allafall nås. Mina aktie utdelningarna för 2016 är bekräftade och klara. Telia, Tele2, H&M och Rottneros kommer med nuvarande antal ge mig 2201kr in på ISK kontot. Men det finns en liten minimal chans att jag faktiskt når 5000 kr redan i år. Men det hänger på mina SEB fonder med Utdelning. Dessa kommer om samma utdelning som förra året behålls, ge mig närmare ca 1055kr. Då fattas ca 1500kr i utdelning. Kan jag då köpa på mig ex ca 1000st Telia aktier. Till nuvarande kurs så skulle det kosta mig i runda slängar 39 320kr. Eftersom telia har delat upp sin utdelning i maj och oktober. Så skulle jag kunna få ta del av oktober utdelningen. Det känns däremot väldigt avlägset att hinna få ihop dom pengarna för köp. Men skam den som ger sig. Jag har något att bita i.

/investeralitemera

2 kommentarer:

 1. Spännande med delmål! Har börjat fila på mina med men har inte kommit fram till något konkret gällande utdelningar ännu!

  Jag håller tummarna att du fixar dina mål redan iår!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja något av målen vill jag hinna med innan vi stänger 2016. Hoppas du når din "kommande" mål! :-)

   Radera