söndag 7 februari 2016

Är därför inte helt nedstämd över att nästan "allt" verkar gå ner.

Läser man min "10 year plan" så skriver jag bla investera på långsikt. I mitt fall är den tids horisonten slut vid 2026. Men säg att Telia eller Tele2 bestämmer sig för att sluta dela ut vinsten. Då har dessa två aktier i mitt fall passerat "långsikt" och kommer att avyttras. Att dessutom vara beredd på nedgång är ju något man alltid får ta med i sina beräkningar när man gör en investering. Att följa med en kurs för långt ned är tydligen något som småsparare har en tendens att göra. Samma sak vid uppgång att sälja för snabbt, därmed gå miste om sköna slantar. Stämmer just nu tyvärr väldig bra in på mig.

12,5% mitt Avanza innehav minus fn. Som tur är för mig, är jag i början av min investerings horisont. Så det är därför inga stora pengar. Hade det nu varit runt 2025 och denna globala nedgång börjat. Så hade jag varit i det läget att kanske få skjuta fram min önskan om att avsluta min anställning. Är därför inte helt nedstämd över att nästan "allt" verkar gå ner...

Hur gör du som investerare/sparare nu när nedgången ser ut att hålla i sig?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar