torsdag 14 januari 2016

Kall kallare kallast...

Precis innan jag klev ur bilen  hemkommen från jobbet. Kollade jag ute temperaturen i displayen. Minus 17 grader. Blir säkert kallare dom närmaste timmarna. Vem kan då gynnas mest av vädret som är nu? Antagligen el-producenterna. Går att nämligen att läsa på di.se  (http://www.di.se/artiklar/2016/1/14/koldknapp-trissar-upp-elpriset/) att spott priset på el förväntas öka med 60% jämfört med föregående månad. Jag förväntar mig nästan att någon av reaktorerna snart behöver tillsyn, reparation, prov-stopp, årligt underhåll. Allt för att spott priset att fortsätta tuffa uppåt. Staten behöver säkerligen mera pengar så varför inte låta vattenfalls reaktorer få vila lite Hur elbörsen Nordpool fungerar ger jag tyvärr inte mycket för. Känns ibland som om priset på el och olja styrs lika mycket av tillgång och efterfrågan som av spekulation..? Men jag är bara en glad amatör så vad vet jag? Att olja och el blivit billigare dom senaste åren gillar jag dock starkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar