onsdag 27 januari 2016

Det var då...

Ericsson och Nordea kom med sina årsrapporter idag. Egentligen gjorde det mig detsamma. Eftersom jag ännu inte äger någon av dom. Men jag ser helst att båda bolagen går bra. Så att svenska indexfonder som har dom som innehav får ta del av ev vinst och utdelningar. Imorgon rapporterar Tele2. Där är jag mer intresserad.

Ericsson var för övrigt den första aktie jag ägde. Runt 1999 tror jag det var utan att kontrollera. Jag bodde för stunden i Stockholm och på min lunchrast stövlade jag in på en SEB bank. Tog en kölapp och väntade glatt på min tur. Väl framme i kassan så förklarade jag att det var aktie köp det gällde. Jag skulle köpa Ericsson B. Kassörs killen tittade lite konstigt på mig när jag sa mitt antal. 10st ska det vara. Han skakade på huvudet och tyckte jag borde göra något annat för pengarna. 10st var i mista laget sa han, Men jag stod på mig. Har för mig att kursen var ca 328kr då. Kan minnas lite fel... Hur som jag höll fast vid min 10st som efter en split blev 40st. Som mest var dom värda totalt ca 9000-10 000kr. Sen sprack IT-bubblan och drog med sig Ericsson ned. Jag höll dock kvar dom i ett par år innan jag sålde dom vidare. Men det var då.....

2 kommentarer:

  1. Det här påminner mig om när jag skulle sälja mina Stora som jag hade fått i julklapp på den tiden man fortfarande fick fysiska aktiebrev. Så gammal är jag. Gick till banken, sålde mina Stora A. Uups. Jag ägde visst Stora B. Hade alltså blankat. Fick köpa tillbaka och sen sälja. Courtaget på den här tiden var 200kr. 600 kr borta. Bra affär :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahah :-) Skönt att du kan dela med dig historian iaf!

      Radera