fredag 14 januari 2022

Kommer köpkraften ta stryk nu?

Fredagzzz.. När väl elräkningen betalats i slutet på Januari. Vi som då fick betydligt högre kostnad än förväntat kommer säkerligen få en trist Februari. Förutsatt att man inte har en buffert att ta av. Min buffert ligger på Avanza fördelade över både ISK och Kapitalförsäkrings konton. OM det är bra eller dåligt låter jag vara osagt. Vet bara att jag kommer snåla in på det mesta för att inte behöva sälja av något därifrån. Dom pengar som ligger där är inte till för tillfälliga utgifter. Skulle däremot ex bergvärmepumpen gå sönder och kosta "massor" att laga. Då hade jag givetvis kunna tänka mig använda den sk "bufferten" på Avanza. Det första jag skulle sälja av då är fonder och icke utdelande aktier.

Tillbaka till själva snålandet. Vad kommer vi behöva dra in på i Februari? Först och främst kommer vi dra in på onödigt åkande med bilen. Staten kommer få färre besök av mig dvs systembolaget. Onödiga köp när vi handlar mat kommer strypas. Kommer tillfälligt behöva stoppa återbetalning av ett lån. (Ej till banken). Mitt sparande till dotter kommer också få ta paus. Det kommer heller inte bli några spontan köp av utemat. Den summa jag sätter av till kommande semester kommer pausas den med. Summa summarum ovan punkter plus det som jag snålat undan den här månaden kommer att vara en god hjälp på vägen. Men tveksamt om det täcker hela räkningen. 

Hur tror du den allmänna köpkraften i samhället kommer påverkas av dom höga elpriserna?


Full fart mot helgen!

/snålalitemera

2 kommentarer:

 1. Men du är alltså inte glad i att staten ger några fjuttiga tusenlappar tillbaks, så att du kanske har råd att betala skatten på elen?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm.. hade hellre sett "normala" elspriser! :-)

   Radera