fredag 7 januari 2022

Årets första sälj och köp!

Fredagzz.. Ledigt blandat med jobb. Det skulle klart funka för mig, att endast ha en arbetsvecka på 2 dagar. Gäller bara att jobba/investera/spekulera ihop tillräckligt mycket för att kunna nå den möjligheten. Säger som Gunde brukar säga, "inget är omöjligt"!

Tog ett beslut här i Onsdags att sälja av min enda månadsutdelare. Nämligen Northwest Healthcare Properites REIT. Att behöva betala källskatt på varje utdelning fick mig till sist att ta beslutet. Jo är medveten om att en del av källskatten kommer tillbaka om...ca 3 år?  Nu var utdelningen i regionen minder tack vara att antalet bara var 60st. Sista året har jag varje månad fått ut 24 kr när skatten dragits. I vanlig ordning så hann pengarna knappt kallna innan dom återigen sattes i nytt arbete. Köpte 168st American Shipping Company. Jag har nu totalt 3926 st som väntar på att få kvartal utdelas.

  • Diselpriset....suck....
  • Elpriset....suck...


Trevlig helg!


/investeralitemera


2 kommentarer:

  1. Ska man jaga utdelningar så är ju dock marknaden på andra sidan pölen betydligt bättre jaktmark. Rent generellt.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Ja det finns onekligen fler bolag som delar ut där. Skulle dock gärna se lite fler månadsutdelare i Sverige. Själv känner jag bara till fastighetsbolaget Cibus.

    SvaraRadera