lördag 14 april 2018

Snooza....

Lördagzz..Äntligen ett vårväder värt namnet. Solen skiner och jag ser knapp ett endast moln på hela himlen. Det är varm och skönt ute. Och alla löven som ligger på gräsmattan. Ja dom kommer få ligga kvar enda tills dom antingen blåser bort? Eller min motivation gällande trädgårdsarbete infinner sig. För det gör den väl eller förr eller senare? Det kan man ju i alla fall hoppas på!(Bildkälla https://pixabay.com).


Här om kvällen när jag skulle ha något hyfsat intressant att somna till. Så ramlade jag av en händelse in på en motivations föreläsare på Youtube. Nu mins inte vad "tanten" hette? Men det som jag fastnade för och fick mig att inte somna på två sekunder. Som det normalt annars tar. Ja det var när hon började mässa. Att det första du ska göra på morgonen det är att gå upp! Ok nu går jag typ alltid upp! Men det var givetvis dom som "snoozade" sig igenom "morgonen" hon syftade på. Man skulle alltså börja sitt nya och motiverade liv med att inte "snooza". På pang på det bara! Upp och hoppa inga betänkligheter. Så kunde man jobba sig vidare därifrån....Ibland är det bara så enkelt!

Jag är alltså en person som inte "snoozar" på morgonen. Inspirerad av det jag såg. Så har jag nyfiket frågat runt lite bland folk jag känner. Tydligen är det vanligare än jag trott att man "snoozar" minst ett par gånger innan man "tvingar" sig upp. Största anledningen till att jag själv går upp direkt när klockan ringer. Det är för annars skulle jag nog sova hela morgonen och inte ens orka gå till jobbet! Men det verkar inte vara något problem för "snoozarna" eftersom dom tydligen tar sig till jobbet!

Hur gör du? Snoozar du eller går upp så fort klockan ringer? Varför gör du som du gör?


Så drabbas din kropp av att snooza på morgonen...

Källa: https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/somn/sa-drabbas-din-kropp-av-att-snooza-pa-morgonen//funderalitemera1 kommentar:

  1. Snoozar,3-4 gånger,skönt att slippa gå upp på direkten!

    SvaraRadera