onsdag 7 februari 2018

Det kunde varit värre! (del 3 av 3).

Onzdagz! Rena berg och dalbanan på börsen den här veckan. Ena dagen minus för att sen vända rakt uppåt. Själv har jag då försökt mig på den ädla konsten att fånga fallande knivar. Dock med blandat resultat. Men vi tar det från början...

Anticimex dök till sist upp med min gamla luftavfuktare. Jag fruktade länge det värsta! Att den dött ensam där nere i husgrunden. Men i elfte timmen fick jag svar från Anticimex att det "bara" skulle kosta ca 2500 kr med reparation och jobb att åtgärda den. Självklart svarade jag "ja" på det! Hade ju sett framför mig! Hur en ny luftavfuktare skulle riva håll i min redan tighta budget. Så det kunde varit värre...Mycket värre...!
(Bildkälla https://pixabay.com).

Tillbaka till dom fallande knivarna. Ratos kom i fredagskväll med en vinstvarning. Resultatet för fjärde kvartalet skulle komma belastas med avskrivningar på ca 550 miljoner kronor. Men styrelsen föreslog ändå bibehålla utdelning på 2 kr per aktie. Köpläge tycket jag det lät som. Så på måndagen när aktien föll stenhårt gjorde jag slag i saken och köpte 60 st. Facit idag är att kursen står ca 50 öre lägre än vad jag köpte för. Så 1-0 till "marknaden".

Men skam den som ger sig. Gjorde därför i Tisdags två köp till. Fast i Resurs, 40 st. Där är kursen idag hela 5 kr högre. Sen vart det en liten slatt pengar kvar till hela 8 st Nordea aktier. Där är kursen idag ca 2 kr högre. Så slutresultat 2-1 till "investeralitemera" vs "marknaden". Men handen på hjärtat, så kan det lika gärna svänga ned imorgon. Men eftersom jag är långsiktig. Så spelar det ingen roll. Det viktiga är att värdet är högre om ca 8-10 år.


Har du gjort några bra affärer under den här veckan!?/investeralitemera

2 kommentarer:

  1. Haha ja det där händer mig titt som tätt, man har siktet inställt på något, och bang så rasar detta bolag, och man är snabbt framme och köper när det står -10% för det "kan väl inte falla ännu mera"... sen slutar kursen på -18%... har lärt mig att vara lite tålmodig och vänta någon dag innan jag panikköper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahha :-) Jag ska tänka på det "nästa" gång jag försöker fånga en fallande kniv! :-)

      Radera