tisdag 13 februari 2018

Att äga....

Tizdagz! Snart i mitten av Februari och ännu ingen aktieutdelning för mig under 2018. Känns lite så där ska jag ärligt säga. Mest för att börsen surar var och var annan dag. Då skulle det nämligen sitta fint med en liten vitamin injektion som en aktieutdelning. Men jag får ge mig till tåls några dagar till. För den 19:e den här månaden kommer nämligen årets första utdelning ifrån Baltic Horizon Fund. Med lite tur, ja hur man nu ser på det. Så har börsen backat någon procent till. Så att jag kan köpa billigare än idag. Just såna tankar hos flertalet, gör att börser fortsätter ned istället för upp!

(Bildkälla https://pixabay.com). 

Företaget jag jobbar på är noterat på en "börs". Jag äger själv inga av deras aktier. Men flera gånger har det slagit mig att jag borde göra det. Mest för att jag tror att bolaget har framtiden för sig. Samt att dom faktiskt delar ut pengar till just aktieägarna. Men ändå har jag inte gjort slag i saken och köpt några aktier. Inte än i alla fall.


Kan man köpa aktier i det företag du jobbar på?
Äger du i så fall några?
Varför eller varför inte. 

/investeralitemera


2 kommentarer:

 1. Det borde ju snarast uppmuntras att dom anställda köper aktier i bolaget kan jag tycka👍🏻 Skulle förvåna mig om det fanns någon regel mot det. Dock bör man väl vara mycket vaksam med att agera på information som ännu inte marknaden fått ta del av.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm.. på mitt företag verkar dock vi anställa(på min avd) veta det mest matnyttiga efter att vi läst om det på webben etc. Som det sig bör vara! 😁

   Radera