måndag 20 november 2017

Snart Jul....

Måndagz.. Knappt en månad kvar till Julafton och noll julklappar inköpta. Känns som en riktigt "deja vu" upplevelse. Minns nämligen att jag förra året befann mig i ungefär samma situation. Men efter att November lönen var förbrukad. Så kände jag mig klar med julklapparna. Men lagom till att December lönen var på konto, så gjorde sig det dåliga samvete sig påmint. Givetvis rycktes jag med i köphetsen som så lätt uppstår när Julen närmar sig. Det slutade återigen i vanlig ordning med att Januari vart årets längsta månad. För mycket månad kvar av lönen eller vad det heter?I år tänker jag återigen vara julklapps färdig i och med November lönen. Även om det kommer att innebära att mindre pengar skickas till Avanza. Nu hoppas jag givetvis att det ska bli så. Om inte annat så kommer jag med December lönen kunna ge mig själv en rejäl överföring till just Avanza i Julklapp. Det om något önskar jag mig av Tomten!


Hur gör du för att inte förköpa dig!? Eller är det ingen risk för det?


/julhandlalitemera

4 kommentarer:

 1. Jag har informerat svärföräldrarna att jag inte vill ha julklappar, så det blir bara till barnen. Varför skulle jag vilja ha en massa prylar som andra gissat åt mig, som jag sedan därmed måste antingen kasta eller byta? För barnen gäller dessutom rim och reson. Och de får så det räcker ändå, mtp antalet personer på julen. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att säga ifrån att man inte vill ha julklappar! Det är ju i och för sig en bra idé. Vi har löst det i min släkt att vi "vuxna" köper en julklapp för 100 kr. Sen lottar vi ut den på Julafton. Då slipper det bli så fasligt dyrt! Själv fick jag en elektrisk vinkorks öppnare förra året. Har ännu inte listat ut hur jag ska öppna min "bag in box" med den! :-)

   Radera
 2. Som en äkta snåljåp är det ingen risk att jag varken förköper mig eller att jag inte har slut på pengar i Januari. Som egen företagare brukar jag alltid plocka ut lite utdelning och ränta på pengar jag har stående i företaget i slutet på året vilket får till följd att jag i januari vanligtvis har ett välfyllt konto.

  Det som kostar är snarare skidsemestrarna som startar i och med Skistars årsstämma men skidåking är en sysselsättning som hela familjen gläds åt och något som vi verkligen ser fram emot. Man får inte bara snåla, man måste leva med ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste man kunna få unna sig något ibland! Bara man inte gör det till en vana och pengarna bara rinner iväg! ☺

   Radera