söndag 19 maj 2019

Kan man försäkra aktieportföljen?

Zöndagzz.. Efter att ha spenderat en hel arbetsvecka på kurs. Så har verkligheten till sist hunnit ikapp mig. Skulle inte säga att det är jobbångest jag känner. Men det är inte heller direkt klackarna i taket. Trots det så när vi går in i veckan så är det en helt ok känsla! Mest beroende av att lönen kommer redan på fredag. Det är sällan det är dåligt i alla fall!Bildkälla: https://pixabay.com

Börsens volatilitet under veckan som gick har fått mig att fundera! Går det att köpa en "försäkring" mot en större nedgång? Som då skulle funka som ett skydd mot att förlora allt för mycket av portföljens värde? Googlar man "försäkra din portfölj" så hittar man förslag på att antingen köpa Xact Bear. Som är en hävstångs ETF. Kort sagt går OMXS30 ned så går fonden upp. Eller så kan man köpa indexoptioner (Säljoptioner). Hmm.. kan inte säga att något av det lockar speciellt mycket. Näe jag får köra vidare med taktiken att stoppa huvudet i sanden, om börsen börjar tok falla!? Det har hjälpt förr! Finns betydligt mer att läsa om att försäkra portföljen i länkarna nedan!


Källa:
Har du någon plan om börsen skulle börjar tok falla?/funderalitemera


4 kommentarer:

 1. Huvudsaken är väl att man har tänkt igenom taktiken innan man befinner sig i nedgången? Själv ser jag alla nedgångar som möjligheter, det är då riktigt bra möjligheter öppnar sig, de som inte finns i en uppåtgående marknad. Men, då gäller det att ha torrt krut, dvs en på förhand genomtänkt strategi.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torrt krut tänker jag ofta på! :-) Dvs att ha möjlighet att öka i någon speciell aktie som går ned onödigt mycket. Men jag ligger dessvärre nästan alltid full investerad!

   Radera
 2. Kör en "straddle". :)

  SvaraRadera