söndag 19 maj 2019

Kan man försäkra aktieportföljen?

Zöndagzz.. Efter att ha spenderat en hel arbetsvecka på kurs. Så har verkligheten till sist hunnit ikapp mig. Skulle inte säga att det är jobbångest jag känner. Men det är inte heller direkt klackarna i taket. Trots det så när vi går in i veckan så är det en helt ok känsla! Mest beroende av att lönen kommer redan på fredag. Det är sällan det är dåligt i alla fall!



















Bildkälla: https://pixabay.com

Börsens volatilitet under veckan som gick har fått mig att fundera! Går det att köpa en "försäkring" mot en större nedgång? Som då skulle funka som ett skydd mot att förlora allt för mycket av portföljens värde? Googlar man "försäkra din portfölj" så hittar man förslag på att antingen köpa Xact Bear. Som är en hävstångs ETF. Kort sagt går OMXS30 ned så går fonden upp. Eller så kan man köpa indexoptioner (Säljoptioner). Hmm.. kan inte säga att något av det lockar speciellt mycket. Näe jag får köra vidare med taktiken att stoppa huvudet i sanden, om börsen börjar tok falla!? Det har hjälpt förr! Finns betydligt mer att läsa om att försäkra portföljen i länkarna nedan!


Källa:
Har du någon plan om börsen skulle börjar tok falla?



/funderalitemera


5 kommentarer:

  1. Huvudsaken är väl att man har tänkt igenom taktiken innan man befinner sig i nedgången? Själv ser jag alla nedgångar som möjligheter, det är då riktigt bra möjligheter öppnar sig, de som inte finns i en uppåtgående marknad. Men, då gäller det att ha torrt krut, dvs en på förhand genomtänkt strategi.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torrt krut tänker jag ofta på! :-) Dvs att ha möjlighet att öka i någon speciell aktie som går ned onödigt mycket. Men jag ligger dessvärre nästan alltid full investerad!

      Radera
  2. Kör en "straddle". :)

    SvaraRadera
  3. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

    SvaraRadera