lördag 9 juni 2018

Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Lördagz. I den del av Sverige där jag bor! Så var det igår många skolor som hade studentavslutning. Vädret var verkligen kanon bra. Även om vissa studenter själva säkert hade velat haft det lite svalare. Men jag har även sett och upplevt studentavslutningar som firats i hällregn. Det var verkligen ingen höjdare att se ungdomar stå på traktorflak dyblöta och genomfrusna. Men igår så var var vädret verkligen kanon. Så stort grattis till er som idag vaknar upp och undrar vart gårdagen tog vägen? Oroa er inte, det blir säkert fest idag med!?

Min egen studentdag mins jag fortfarande mycket väl. Kunde jag få chansen att uppleva den igen? Så skulle jag mer än gärna göra det. Det är utan tvekan en av mina lyckligaste dagar. Jag och mina närmaste kompisar skämtade redan på kvällen att göra om den. Att vi 10 år efter våran avslutning skulle klä upp oss och ta på oss mössorna igen och återuppleva avslutningsdagen. Fast i en annan större stad där ingen skulle kunna känna igen oss. Det har nu gått mer än 20 år vi har fortfarande inte "återupplevt" dagen! Men vissa saker är oftast bättre i tanken än i verkligheten!
(Bildkälla: https://pixabay.com).

Igår vart jag ännu mer förvirrad än vanligt. Min kvartalsutdelare "American Shipping Company" som jag har i min "Kapitalförsäkring" delade ut. Men ingen källskatt drogs på den. Trots att den är ett Norskt bolag. Det har å andra sidan aldrig dragits källskatt på dess utdelningar. Men varför drogs det då på "Leroy Seafood". Kanske någon där ute som har bättre koll än vad jag verkar ha!? Vet varför?

Utdelningen hamnade på 411 kr. Som jag tillsammans med några andra kronor köpte 32 st nya aktier för. Nu börjar det bli ont om kommande utdelningar. Bara Björn Borgs i närtid kvar.

Vad passar då inte bättre att till dom studenter som idag kanske känner sig lite vilsna? Att få lite råd på vägen in i framtiden och vuxenlivet av Gert Fylking & Jill Johnson. Håll till godo och stort lycka till!

/investeralitemera


2 kommentarer:

 1. Orsaken till att det inte dras någon källskatt lär vara att bolaget är registrerat på Bermuda. Där utgår det efter som jag förstått ingen skatt på oktieutdelingar.

  Det finns även några andra bolag på norska börsen som behandlas på samma sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha...där ser man! Tack för infon. 😁

   Radera