måndag 3 juli 2017

Men det börjar jag med nästa månad.....

Måndagz! Inne på sista arbetsveckan innan min semester börjar. Det är mycket som ska hinnas med på jobbet. Att kalendern är fullbokad gör det hela inte så mycket lättare. Men har lovat mig själv att inte som i vanligt ordning stressa upp mig över allt som ska göras. Det får bli som det blir. Kan ju gärna inte klona mig, bara för att alla andra redan gått på semester....

Helgen som var spenderades vid havet. Att få andas lätt saltig luft fick mig att känna mig friskare än på väldigt länge. Det är verkligen något speciellt med havslukt. Fredagen bjöd på blåst och regn. För att sen lagom till lördag lunch spricka upp och bli en sån där otroligt fin och varm sommardag som man annars bara går och längtar efter....

Att stå på sidlinjen utan pengar att investera. Det är minsann ingen höjdare. Blir lite som att titta på en dålig fotbollsmatch på TV. Där man inte ens lite gillar lagen som spelar. Väldigt tråkigt se på alltså! Min plan är att försöka snåla mig igenom mina egna semester begär. Även om det skulle lyckas? Så ska bilen ha årlig service i slutet på Juli. Ibland kan man bara inte vinna mot ekonomin. Man tror att man har koll, men så kommer det en kalldusch! Antingen något som går sönder. Eller någon konstig räkning som givetvis bara dyker upp var tredje månad. Som man dessutom förträngt lagom till att det är dags att betala igen! Borde nog skaffa mig en riktig buffert och inte en fusk buffert a´la Avanza. Men det börjar jag med nästa månad.....


/funderalitemera6 kommentarer:

 1. Man måste ha ett litet sparkonto innan man köper aktier för varje öre! Det är roligt att investera men inte att inte kunna betala räkningar. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Räkningar först nöje sen! :-)

   Radera
  2. Jag märkte just en olycklig liten detalj - din bloggroll länkar till min gamla bloggadress. Den uppdateras inte längre. Nya adressen är kaizenliv.wordpress.com. Det hade varit kul att få vara med i din lista med rätt adress :)

   Ha det fint!

   Radera
  3. Ja så kan vi ju inte ha det! :-) Har åtgärdat det!

   Radera
 2. Håller med föregående talare. Buffert är nödvändigt. Vi gör en årsbudget när det gäller sparandet. Vad händer nästa år, semester, renovera huset, service på bilen, en extra slant till sådant som vi inte vet ska hända osv. Resten fördelar vi på aktier och fonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som ett bra upplägg. Något jag kan ta till mig! :-)

   Radera