måndag 5 juni 2017

Har tryckt på sälj!

Måndag! Sent igår kväll gjorde jag slag i saken och sålde av allt! Ja inte "allt" utan alla mina utdelningsfonder hos SEB. Det kan verka förhastat? Men beslutet har växt fram sen utdelningen i Maj! Men varför valde jag då att sälja av fonderna?

- SEB´s Utdelningsfonder har en förvaltningsavgift på 0,40 %. Jag kan hitta liknade indexfonder dock inte utdelande hos Avanza med en avgift på endast 0,20 %. Avgifter är det första man bör hålla nere.

- Trots att fonderna gick plus 2016 så sänktes utdelningen. Varför kan man ju undra? Jag hade räknat med samma utdelning som året innan. Utan någon riktig information till varför man gjorde som man gjorde? Så kan jag lika gärna äga andra fonder och köpa utdelningsaktier för pengarna. Som missnöjd kund jag helt klart är!Nu dröjer det några dagar innan pengarna finns på kontot. Kommer därefter göra mitt bästa för att inte förhasta kommande investeringar.


/investeralitemera
2 kommentarer:

  1. Fonder med höga avgifter är det bara att dissa, tycker jag. Ränta-på-ränta-effekter gäller ju även dessa avgifter, och kapitalet äts upp medan åren går.

    SvaraRadera
  2. Ja helst skulle man ju vilja undvika avgifter helt! Men det går ju inte riktigt. Så då är det bättre att försöka jobba mot att få ned dom! :-)

    SvaraRadera