söndag 4 juni 2017

10x regeln

Zzöndag! Det varma sommarvädret vädret lyser verkligen med sin frånvaro. Det är lagom kallt för att vara Juni. Det är alltså som en typiskt Svensk sommardag! Men väljer ändå att se det positivt. Vad det är skönt att det är Söndag. Allt handlar egentligen om hur man väljer att se på saker och ting!?

(bildkälla https://pixabay.com).


Lyssnade på en intressant podd i morse. Där pratade dom om "10x Thinking". Det hela går i korta drag ut på följande. Bestäm dig för vad du vill uppnå. Ex en summa. Multiplicera sen den med 10. Därefter försöker du räkna ut hur och när du ska nå ditt mål? Bara det att man nu försöker nå målet genom att spalta upp hur man ska nå ditt. Ska tydligen göra stora skillnader istället för att bara säga "jag ska nå ex 100 000 kr". 10x regeln går även att applicera på annat här i livet. Vill man lära sig något. Så kan man med metoden lära sig 10 gånger mer än vad man tänkt sig från början. Inte illa!

Det hela påminner en hel del om hur jag tänker för att nå mina olika mål. Men även jag skulle behöva bli lite mer konkret hur jag ska nå slutmålet. Tåls att fundera på hur....! Får därför återkomma i det och spalta upp nuvarande mål i mer detalj.


/funderalitemera

7 kommentarer:

 1. Tack för en bra artikel. Att sätta mål, skriva ned dem, fundera igenom dem är enormt värdefullt för den personliga utvecklingen.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Glöm inte att ta med datum i planeringen, det hjälper också mycket. Visualisera varje dag kring detta därefter. Enormt kraftfulla processer kommer då att starta i ditt sinne och undermedvetna, nästan som en slags yttre universell kraft som kommer att hjälpa dig framåt, på de mest oväntade sätt.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju mer detaljrikt, ju mer precist blir det när målen/målet kan nås! Tack för att du kommenterar! ☺

   Radera
 3. En länk till podden hade suttit fint :)

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart hade jag raderat podden. Men sök på Dan Sullivan 10x thinking. http://podtail.com/podcast/genius-network-the-world-s-best-wisdom-presen/10x-is-easier-than-2x-with-dan-sullivan-geniu/

   Radera
 4. Hej där Investeralitemera!

  Ett inspirerande tankesätt! Många gånger sätter vi målen för lågt. Jag tror det var Michelangelo som sa "The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it." Genom att sätta ribban högt ökar vi chansen till framgång i det vi gör. Jag ser det i min omgivning hela tiden. Människor som vill mycket och har kompetensen åstadkommer många gånger betydligt mer än andra i det de gör. Det är både motiverande och inspirerande att se det här ske. Så x10 regeln innehåller säkert någon form av sanning för den som vill nå storhet och framgång i vad det än må vara. Exempelvis kan man ju applicera regeln på hur mycket "uppskattning" man visar och ger till kollegor och till nära och kära. Hade säkert gett en underbar effekt i våra liv. Så den här x10 regeln är väldigt spännande och väl värd att reflektera omkring!

  Ha en riktigt trevlig Nationaldag!!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Atlas, tror precis som du att "vi" ofta sätter alldeles för låga mål här i livet. Mångt och mycket breror säkert på att "man" inte vill misslyckas. Människan är ofta snabb att döma dom som inte når uttalat mål. Istället för att just "peppa" det som uppnåtts! Jag är inte annorlunda och vill heller inte misslyckas. ��. Ha en trevlig nationaldag! ��

   Radera