onsdag 15 december 2021

Aktien som det aldrig pratas om på middagar!

Onzdagzz... Vi är halvvägs in i veckan. Det är först nu jag känner att det är nedförsbacke mot helgen. Måndagar och Tisdagar handlar oftast bara om att ta sig igenom. Konstig nog så brukar det gå bra varje gång...

Ibland när jag är på middagar och tillställningar. Så brukar jag  roa mig med att "råka" komma in på samtalsämnet aktier och fonder. Personligen tycker jag det väldigt intressant att höra hur andra tänker kring sina investeringar. Vet inte om det enbart beror på min bekantskapskrets eller om det bara ligger i tiden? Men dom flesta brukar ha ett tips på något som är så pass bra! Att investerande pengar inom kort kommer mångdubblas. (Crypto och Bioteknik etc) Givetvis har jag även förslag på sånt jag tror på! Men brukar alltid tillägga att ingen vet hur kursen kommer att gå. Utan det bara är mina personliga gissningar. Jag pratar även gärna gott om indexfonder om jag får chansen. Men det är sällan man får ett tips på en aktie som inte är ett förhoppningsbolag deluxe gånger 1000.

Något jag däremot har jag aldrig fått ett tips på. Nämligen en stabil och tråkig aktie typ Telia. Vilket egentligen är konstigt kan jag tycka. Men det är kanske så att man vill, att ens tips ska vara. Dvs så otroligt bra och bäst att "vinsten/uppsidan" ska kunna bli så enormt gigantisk!? Det lockar väl kanske heller inte med en direktavkastning på ca 5,74% som i Telias fall? När det finns bolag där ute som bara vänta på att kursen ska just mångdubblas flera gånger om!

Jag äger 1518 st Telia aktier. 


Får du ofta tips på aktier när du är på middagar? Vad gör du i så fall med tipsen? 


/investeralitemera


7 kommentarer:

 1. Fördelen med Telia är att du typ vet vad du får, som en tråkig Big Mac. Kanske får du en blygsam kursuppgång med nån procent, och en näst intill garanterad utdelning på 5-6%. Tråkig som en preferensaktie. Ett bra ställe att parkera pengar på...

  Tele2 är lite mera fladdrig både vad gäller aktiekursen samt vad de delar ut (i form av extrautdelningar). Jag tror dock att resan blir betydligt mera lugn framöver. Telekombolag är inga racerbåtar, de är så tråkiga de bara kan bli, titta på AT&T, Orange (VD åkte förvisso i fängelse för nån vecka sen), Telia etc... Zzznnnarrkk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt fall! :-)

   Telia -13% (roddbåt)
   Tele2 +20% (racerbåt)

   Radera
 2. Hej.
  Jag har en god portion av både Telia och Tele2. Jag gillar som sagt stabilitet och utdelningar. Jag förväntar mig ingenting av Telia och Tele2 är ett vuxet bolag som knappast heller kommer att bli någon kursraket. Men hade jag velat ha det så hade jag köpt andra bolag...

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Telia kan kosta på sig en extra utdelning när masterna är/blir sålda!

   Radera
  2. Ja det kan man ju alltid hoppas på, aldrig fel med extrautdelningar. T2 kommer ju med en rätt fet till nästa år :-)

   Radera
  3. Japp, den om något ser jag fram emot!

   Radera
 3. Bra när tippsen går åt rätt håll! :-) Värre annars!

  SvaraRadera