söndag 30 december 2018

Köp när det gör som ondast...

Söndagzz.. På årets sista handelsdag. Gjorde jag årets sista investering. Fast jag egentligen inte alls hade tänkt "spendera" några pengar. Men när alla räkningar och julklappar var betalda. Så låg mitt månadssparande på sin plats och bara väntade på att få skickas iväg till Avanza. Men då började jag i stället fundera på att låta dom ligga kvar hos min bank. Till nästa månad för att ha ännu mer att investera med. Den tanken stod jag bara ut med i max 2 dagar. Sen började jag istället fundera på vart det gör som ondast nu att köpa flera aktier? Det vart därför följande inköp.


Ratos 150 st
Axfood 20 st
Swedbank 10 st
Ocean Yield 25 st(Bildkälla https://pixabay.com ).

Hade jag velat ha känslan av riktigt ont? Då fanns det faktiskt några andra alternativ som ex Medivir. Men så ont ville jag då rakt inte ha! Lite lagom ont får räcka! 

Hur agerar du på ev värdeminskningar i portföljen?/investeralitemera

4 kommentarer:

 1. För mig är det mest bra att börsen har gått ner nu, då det är första året jag kommit igång med att börja spara en betydande summa på börsen. Om börsen istället hade gått upp rejält detta år så hade jag haft för få aktier för att det skulle gå upp mycket i absoluta värden :)
  Så att börsen går ner ger bara bra investeringslägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så jag känner med! Skulle 2019 fortsätta ned så är det väl så. Förr eller senare så brukar det ju vända! 🙂

   Radera
 2. Hur jag agerar? Ja, enligt den på förhand fastställda planen och analysen. Förutsatt att det inte är misstagen vi pratar om då :)
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå misstag? 😉 Gör folk såna? Hör man ju väldigt sällan något om! 🙂

   Radera