lördag 30 december 2017

Vart är börsen på väg under 2018?

Lördagz! Ledig...jag är ledig ända fram till nästa Fredag. Kan knappt tro det är sant. Hittills har kryddat dagarna med att träna, se på TV och lyssnat på poddar. Men även hunnit med att besöka släkt och vänner. Allt ihop har varit som balsam för själen. (Bildkälla https://pixabay.com).
Men något som inte mått lika bra är mina egna aktieinnehav. Av totalt 14 st bolag i Avanza portföljen (ISK och KF) står nu hela 9 st på minus och bara 5 st på plus. Borde jag var förskräckt? Borde jag sälja av allt i panik? Svar Nej. Jag ser istället fram emot kommande utdelningar under 2018. I och med nedgångarna har det istället öppnats upp för en hel del köplägen i ett antal av mina minus bolag. Ska absolut ta mig en funderare i vilka av bolagen som jag bör investera lite mer i.

Det man borde börja fundera på är? Vart är börsen på väg under 2018? En sak är i alla fall helt säkert? Det är att ingen har svaret på den frågan! För ingen vet! 


God fortsättning!


Får du panik nu när börsen backar? Hur agerar du?/funderalitemera2 kommentarer:

 1. God fortsättning!
  Nej, någon panik är det inte fråga om här hos Snålgrisarna. Vi har en del REITs på den amerikanska marknaden och de har gått uruselt under 2017, typ ner med -12% i genomsnitt. Får vi panik för det? Nej, de flesta är i full fart med att städa bland sina hyresgäster och utdelningarna fortsätter trilla in. Dock, blir det fler utdelningssänkningar framöver kanske det är dags att fatta någon sorts beslut om innehavet. Dock, ligger man så mycket back och företaget inte är ett uselt förhoppningabolag finns det alla möjligheter till rekyl uppåt, och som Warren Buffet säger; "don't loose any money". Det gör man ju inte förrän man säljer... så vi ligger långa i det mesta.

  Har dock bunkrat upp lite mer likvider än vanligt, om det skulle ta fart nedåt under Q1-Q2 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långsiktighet och tillgängliga kontanter låter som en bra plan inför 2018! ☺

   Radera