onsdag 8 juli 2020

Hakar på trenden...

Det är långt i mellan inläggen och med all rätta. Inspirationen infinner sig liksom inte. Trots att mitt intresse för börsen och ekonomi är större än någonsin. Portföljen har återhämtat sig en del. Men det är fortfarande långt långt kvar till "break even". Dom flesta av mina bolag visar totalt rött. Har dock en förhoppning om att några av dom snart ska dela ut lite pengar? Även om informationen kring det är knappthändig.


I krisen som varit dom senaste månaderna har jag styrt om lite när det gäller investeringar. Har utökat mitt månadsfondsparande till 2000 kr per månad. Tidigare var det från noll till 500 kr. Lika bra att haka på den uppgående trend som många indexfonder tycks befinna sig i. Så tänker jag.. Allra helst nu när mina bankaktier fortfarande lyser rött. Det tråkiga med Juni månad om man nu kan säga så? Är att större delen av mitt månadssparande gått till semesterkassan. Har dock stora förhoppningar om att Juli lönen ska investeras som vanligt. Återstår dock att se.

Men positiva nyheterna då? Jo så klart finns det en hel del såna oxå. Nämligen att semestern börjar efter den här veckan. Givetvis kommer den vara annorlunda i år med "hem-ester" eller "Sve-mester". Men det ska bli skoj att få upptäcka Sverige lite mer. Redan på lördag väntar en liten tripp mot Värmland och sen vidare mot Västra Götaland. Får hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida!


Ha nu en trevlig semester!


/investeralitemera

4 kommentarer:

 1. Här har semestern börjat till iskyla och stiltje på börsen. Vi ligger också en bra bit från högsta där i början av året, jag skulle uppskatta att det är ca 15% kvar. Våra svenska innehav har gått mycket bra, men de utländska där vi har high yield och olja/energi har inte återhämtat sig speciellt mycket. Värst är nog Ocean Yield med ca -60%. Än så länge delar de flesta bolagen fortfarande ut, men jag hoppas såklart på det där rejäla glädjeruset som återställer portföljen till fornstora dar...

  trevlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du 15% minus räcker nog inte här inte! :-) Men det är långt kvar till pension. Hoppas semestervädret vänder för oss båda. Ha en fortsatt trevlig semester!

   Radera
 2. Karlstad och Sunne tyckte jag mest om :) vart ska ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda orterna är fina och "go´a". Men vi ska inte dit! Utan en mindre ort och Stenungsund! Hoppas nu bara på bra väder! :-)

   Radera